05:35:03 14.06.2024
Stiri

Un deputat a DEMISIONAT din organele de conducere ale partidului condus de Năstase: „Am devenit INDEZIRABILĂ... Un partid nu se ține doar pe discursurile unui LIDER”

Partide/Comunicate 17.09.2019 13:37 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
Un deputat a DEMISIONAT din organele de conducere ale partidului condus de Năstase: „Am devenit INDEZIRABILĂ... Un partid nu se ține doar pe discursurile unui LIDER” Captură


Deputata Arina Spătaru a demisionat din Biroul Politic Permanent al Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, deoarece ar fi devenit indezirabilă din cauza întrebărilor „incomode” puse conducerii formațiunii . Arina Spătaru denunță faptul că PPDA și PAS nu au o „conlucrare sănătoasă” în ceea ce privește identificarea candidaților la alegerile locale generale și spune că în prim plan s-ar regăsi persoane care „au stat în tufișuri”.

„Din păcate, conducerea partidului n-a conturat clar organizațiilor locale teritoriale regulile cu care identificăm candidații comuni în cadrul Blocului „ACUM”. În consecinţă, oamenii din teritoriu n-au înțeles care sunt instrumentele de selectare și criteriile de identificare a celui mai bun dintre cei mai buni. La fel, n-a fost creat un ghid pentru ca oamenii să înțeleagă cum pot fi formate listele candidaților comuni în consiliile raionale, municipale, orășenești, sătești”, menționează Spătaru într-o postare pe Facebook.

Deputata scoate în evidență faptul că ar fi grave probleme în privința identificării candidaților „ACUM”, iar uneori se ajunge și la bătăi.

„Echipele au intrat într-o perioadă de negocieri dureroase, bazate pe ură, atac la persoană, injurii, chiar și bătăi. Cu două zile înainte de 19 septembrie, ziua-limită în care candidații pot depune listele în consiliile electorale, constat cu regret că ideea nobilă de a crea un bloc comun, de a concentra voturile electoratului Platformei „DA” și PAS a fost pângărită datorită lipsei de conlucrare sănătoasă la nivel central între cele două partide și incompetența membrilor biroului politic al PPDA de a executa sarcina de a pregăti partidul pentru participare la alegeri locale din 20 octombrie 2019 în cadrul Blocului „ACUM”.

Aceasta a mai adăugat că președintele formațiunii, Andrei Năstase, și secretarul general al formațiunii, Chiril Moțpan, s-ar fi îndepărtat de tot procesul negocierilor.

„În calitate de membru al Biroului politic al PPDA, la fel și în calitate de curator în mai multe raioane din Nord, am cerut de nenumărate ori susținerea și intervenția în soluționarea litigiilor și animozităților create în teritoriu. Însă, în afară de atac la persoană și discuții la modul imperativ, nu am auzit nimic ce ar putea ajuta oamenii din teritoriu. Constat cu regret că am devenit indezirabilă pentru toate întrebările „incomode”. Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider, un partid se ține pe membrii lui, oamenii din teritoriu. Mai ales când acest partid a rezistat trei ani în opoziție. Cel mai dureros este faptul că acești oameni, care au fost alături de PPDA în perioade grele, ACUM sunt ignorați, în favoarea celor care până acum au stat în tufișuri. În popor se zice: „Nu da pasărea din mână pe cioara de pe gard”. Cu acest îndemn vin către toți colegii mei care continuă să pună presiuni pe liderii din teritoriu ca să cedeze o oarecare funcție sau un oarecare loc pe listă în favoarea celor din tufișuri”, a subliniat Arina Spătaru.

Sursa citată insistă ca PPDA să promoveze în diferite funcții oameni profesioniști și competenți, oameni datorită cărora formațiunea a ajuns cu opt deputați în Parlament. „ACUM este momentul ca principiul meritocrației să fie implementat, altfel vom fi învinuiți de populism. Nu pot fi membra Biroului Politic al PPDA atunci când lumea din organizațiile teritoriale ale partidului geme de nedreptate. Îmi asum eșecul negocierilor în cadrul Blocului „ACUM” pentru tot partidul și în numele tuturor membrilor partidului, inclusiv celor din OT Bălți”, a conchis Spătaru.

Amintim că, zilele trecute, PPDA a fost părăsit de vicepreședintele formațiunii, Stanislav Pavlovschi.


Stiri relevante

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md