04:01:50 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Năstase a fost dat afară din Platforma „DA” și acuzat de RUINAREA formațiunii. Plîngău le solicită PROCURORILOR să pornească un dosar penal cu privire la pretinsele acte de CORUPȚIE care li se impută foștilor colegi din CMC

Actualitate 21.12.2022 10:19 Vizualizări5940 Autor: Ziarul National
VIDEO // Năstase a fost dat afară din Platforma „DA” și acuzat de RUINAREA formațiunii. Plîngău le solicită PROCURORILOR să pornească un dosar penal cu privire la pretinsele acte de CORUPȚIE care li se impută foștilor colegi din CMC


Cei zece aleși locali ai Platformei „Demnitatea și Adevăr” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), în frunte cu Andrei Năstase, au fost dați afară din partid, după ce, alături de consilierii controlați de primarul general Ion Ceban, au votat pentru aprobarea a șase Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate. Liderul Platformei „DA”, Dinu Plîngău, consideră că Andrei Năstase, deși nu a fost prezent la ședința CMC, este principalul responsabil, în condițiile în care e liderul fracțiunii. Totodată, Plîngău l-a acuzat pe Năstase de rezultatele proaste obținute în ultima perioadă de fostul partid parlamentar.

„Biroul Politic Național al Platformei „DA” a retras sprijinul politic întregii componențe a fracțiunii din CMC. Formațiunea, odată cu alegerea mea în funcția de președinte, se află într-un proces de reformare și resetare, pentru a reveni în prim-planul vieții politice la nivel național. Nu mai putem ascunde că în interiorul partidului a existat o confruntare între noua conducere și vechea conducere. Această confruntare s-a amplificat în rezultatul declarațiilor mele privind votul oferit de consilierii municipali pentru înstrăinarea terenului din fața UNIC. Atunci mi s-a reproșat că nu au fost aplicate sancțiuni mai dure pentru foștii deja colegi din CMC, cât și pentru anumite aranjamente. Am încercat să-i convingem să nu mai acorde voturi pentru proiecte dubioase. Am considerat că putem să-i oprim să mai voteze proiecte controversate. Să nu ne spună cineva că votarea acestui proiect privind PUZ-urile sunt în beneficiul Chișinăului. I-am atenționat pe foștii deja colegi să nu voteze pentru aceste proiect controversat, pentru că le vom retrage sprijinul politic”, a declarat aseară Plîngău.

Citește și: Aprobarea de către CMC a șase PUZ-uri poate RUPE Platforma „DA”. Plîngău a convocat de urgență BPN, pentru a decide soarta consilierilor, iar vicepremierul Spînu va sesizează oficial Cancelariei de Stat: „Sunt încălcări mari”

Liderul Platformei „DA” a lăsat să se înțeleagă că foștii săi colegi ar avea interese proprii.

„Mulți nu au rezistat tentațiilor care există acolo (CMC) și, prin decizia Biroului Politic Național, putem constata că procesul de resetare internă a Platformei „DA” a luat sfârșit. Dualitatea în interiorul partidului a luat sfârșit. Nu e secret pentru nimeni că majoritatea acuzațiilor sau lipsei rezultatelor în ultimele scrutine electorale erau legate, în special, de fostul lider de partid, Andrei Năstase. A fost retras sprijinul la toți, inclusiv lui Andrei Năstase. El e președintele fracțiunii și este cel mai responsabil. Știu că vor fi întrebări de la cei mai aprigi susținători ai lui Andrei Năstase, dar voi răspunde la toate întrebările. După sărbători va fi convocată ședința Consiliului Național Politic pentru a accelera procesul de pregătire pentru alegerile locale. Partidul se disociază de consilierii municipali, se disociază de declarațiile lor și le solicită să-și depună mandatele”, a continuat Plîngău.

Acesta a solicitat organelor de anchetă, în primul rând Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție, să pornească urmărirea penală în legătură cu mai multe declarații care s-au făcut în interiorul Primăriei Chișinău.

„Trebuie să terminăm cu corupția în R. Moldova, oricât de dureroase nu ar fi pentru noi anumite decizii”, a subliniat Dinu Plîngău.

De menționat că fracțiunea Platformei „DA” din CMC are zece consilieri - Năstase Andrei, Verbițchi Ruslan, Țurcan Ilie, Rusu Aurel, Duca Zinaida, Gaidău Ina, Macovei Ion, Rotari Sergiu, Tesa Iurie și Doroș Aliona.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md