19:36:19 17.06.2024
Stiri

Liderul Platformei „DA” îl desființează pe Andrei Năstase: „El este direct responsabil de activitatea fracțiunii din CMC care, din păcate, mai mult ne-a adus prejudicii de imagine decât capital politic”

Actualitate 30.12.2022 13:21 Vizualizări3239 Autor: Ziarul National
Liderul Platformei „DA” îl desființează pe Andrei Năstase: „El este direct responsabil de activitatea fracțiunii din CMC care, din păcate, mai mult ne-a adus prejudicii de imagine decât capital politic”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, este convins că președintele fondator al formațiunii, Andrei Năstase, a făcut mai mult rău partidului decât bine, după ce a început să voteze în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) proiecte dubioase propuse de primarul Ion Ceban și fracțiunea socialiștilor. Astfel, Năstase se face direct responsabil de distrugerea imaginii partidului, scrie IPN.

Citește și: VIDEO // Năstase a fost dat afară din Platforma „DA” și acuzat de RUINAREA formațiunii. Plîngău le solicită PROCURORILOR să pornească un dosar penal cu privire la pretinsele acte de CORUPȚIE care li se impută foștilor colegi din CMC

Dinu Plîngău spune că imediat după eșecul de la alegerile parlamentare anticipate, membrii formațiunii au decis demisia conducerii partidului. Plîngău spune că a acceptat să preia administrarea formațiunii, întrucât Andrei Năstase a anunțat că se retrage din politică.

Citește și: Andrei Năstase DEMISIONEAZĂ din Platforma „DA”, după ce a fost dat afară de Plîngău. Liderul formațiunii va fi acționat în JUDECATĂ: „Muncești, construiești și vine câte un NESPĂLAT și-ți pune eticheta de corupt…”

„Noi înțelegeam că un eventual succes repetat al PAS-ului peste patru ani va fi foarte complicat. Respectiv, este nevoie de alternativă pentru a asigura calea integrării europene pentru că cealaltă alternativă sunt partidele pro-ruse, partidul Șor, oameni cu grave probleme de integritate. De aceea, dacă nu creezi o alternativă politică riscurile ca la următoarele alegeri să vină oameni corupți la putere este foarte mare. Când am avut o discuție cu Andrei Năstase, avea intenția de a sta în umbră sau de a se retrage din politică, pentru că domnul Năstase spunea că vrea să se retragă, iar la cârma partidului să vină niște tineri. Doar că mai apoi s-a schimbat situația. Nu am preluat partidul în cea mai bună stare”, a spus Dinu Plîngău în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.

Citește și: Mihai Ghimpu, DEZVĂLUIRI despre „marele luptător pentru dreptate” Andrei Năstase: „S-a UNIT cu primarul socialist și prorus Ion Ceban, iar toată lupta lui se reduce la banalul interes de a-și umple buzunarele”

Dinu Plîngău spune că primele lovituri în imaginea partidului au fost date atunci când consilierii municipali, în frunte cu Andrei Năstase, au început să voteze la CMC proiecte funciare dubioase, iar votul din CMC a indus alegătorilor ideea unei colaborări între Platforma DA și PSRM.

„După ce am preluat conducerea partidului, am făcut ședințe și i-am întrebat pe colegi cine vrea să se implice, dar bani nu avem, pentru că din campanie am ieșit cu datorii, dar repede am soluționat problema pentru că mai aveam subvenții de la stat. Am oprit migrația, pentru că mulți colegi erau racolați să meargă la PAS, fiind vorba în special de primari. Sociologii ne spuneau că suntem într-un trend ascendent, dar a urmat votul de la UNIC și a anulat toate succesele noastre. Ulterior le-am spus că orice proiect funciar din CMC să se discute la Biroul Politic pentru că avem mult de pierdut din imagine, pentru că ne pun în aceeași oală cu socialiștii, cu Ceban, cu mafia imobiliară”, a mai spus președintele Platformei DA.

Dinu Plîngău spune că activitatea fracțiunii Platformei „DA” din CMC n-a făcut decât să știrbească din imaginea partidului.

„Biroul politic a decis retragerea sprijinului politic întregii fracțiuni, adică e vorba și de Andrei Năstase. El este direct responsabil de activitatea fracțiunii care, din păcate, mai mult ne-a adus prejudicii de imagine decât capital politic. Toți ceilalți au fost excluși din partid de Biroul Politic Național, cu excepția lui Andrei Năstase. În privința lui Andrei Năstase trebuia să se convoace Consiliul Național Politic, dar dânsul și-a depus demisia, a plecat din partid. Așa cum mie colegii îmi vor reproșa rezultatele bune sau proaste de la viitoarele locale așa și în cazul lui Andrei Năstase. În calitate de președinte de partid, își asumă atât meritele, cât și eșecurile. Nu poți să-ți asumi doar lucrurile bune”, a mai spus Dinu Plîngău.

Dinu Plîngău a devenit președinte al Platformei DA în luna mai 2022.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md