06:11:18 24.04.2024
Stiri

„O parte din consilierii municipali de la PSRM și Platforma „DA” adună bani pentru a plăti biletul de aderare la MAN-ul lui Ceban”. PAS reacționează dur la acuzațiile lui Năstase și enumeră voturile COMUNE ale PPDA-PSRM

Actualitate 18.02.2022 12:59 Vizualizări9545 Autor: Ziarul National
„O parte din consilierii municipali de la PSRM și Platforma „DA” adună bani pentru a plăti biletul de aderare la MAN-ul lui Ceban”. PAS reacționează dur la acuzațiile lui Năstase și enumeră voturile COMUNE ale PPDA-PSRM Facebook


„O parte din consilierii municipali de la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Platforma „DA” se pare că adună bani pentru a plăti biletul de aderare la Mișcarea Alternativa Națională (MAN), noul partid al primarului Ion Ceban. Ceea ce s-a întâmplat ieri la ședința Consiliului Municipal Chișinău a demonstrat încă o dată că fracțiunea PSRM și Platforma „DA” sunt implicați în jocuri murdare și prejudiciază bugetul municipiului Chișinău”, se arată într-o declarație a fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din CMC.

Potrivit PAS, în CMC au loc foarte multe jocuri murdare, iar despre „alianța fracțiunilor PSRM și Platforma „DA”, pentru satisfacerea intereselor mafiei imobiliare, se știe demult”.

Citește și: Liderul Platformei „DA” le cere consilierilor municipali, inclusiv lui Andrei Năstase, să-și depună MANDATUL, după ce au votat alături de SOCIALIȘTI un proiect scandalos: „Platforma „DA” e mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău”

„Decizia de ieri de a vinde terenul de 1,29 de hectare dintr-o zonă ultracentrală la preț de 2,7 milioane de lei, în loc de cel puțin 40 de milioane, este una abuzivă și ilegală. PSRM și Platforma „DA” cu mâinile lor au luat și au vândut practic gratuit un teren din centrul orașului”, a a reacționat PAS, după ce astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a adus mai multe acuzații foștilor parteneri.

Citește și: Ședință cu SCANDAL la CMC: Socialiștii și Platforma DA au votat pentru CEDAREA terenului de 1,3 hectare din fața magazinului „UNIC” la un preț foarte mic

Reprezentanții PAS afirmă că în ultimii doi ani au fost admise o mulțime de astfel de decizii iresponsabile. „Și dacă ei credeau că oamenii înțeleg mai dificil subiectele ce ține de construcția complexelor locative fără a fi asigurată o infrastructură socială, atunci vânzarea unui teren din centrul Chișinăului nu poate fi atât de ușor mușamalizată. Lumea știe foarte bine cât costă un apartament în Chișinău, iar vânzarea unui teren de 1,29 hectare la prețul unui apartament cu trei odăi bate la ochi. Este o matematică elementară, cu care PSRM și Platforma „DA” credeau că-i vor putea minte și de această dată pe cetățeni.

Citește și: Năstase ATACĂ foștii parteneri din PAS și JUSTIFICĂ votul comun cu PSRM, prin care un teren de 1,3 ha a fost cedat doar pentru suma de 130 de mii de euro: „Nu avem de ce să ne cerem scuze. PAS obstrucționează dezvoltarea Chișinăului”

Nu este pentru prima dată când alianța PSRM și Platforma „DA” din CMC votează proiecte dezastruoase pentru Chișinău. Să ne amintim cum în aprilie 2021 aceste fracțiuni au votat pentru construcția unui complex locativ cu blocuri multietajate lângă Grădina Botanică, iar peste câteva zile unii din acei consilier publicau anunțuri pe rețelele de socializare că vând apartamente în acel complex locativ”, susțin consilierii municipali din partea PAS.

Fracțiunea PAS susține că va solicita Camerei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor PSRM și Platformei „DA”. „Fracțiunea PAS va depune demersuri la Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pentru a investiga acest caz deosebit de grav de prejudiciere a bugetului municipiului Chișinău”.

Consilierul municipal al Platformei „DA”, Andrei Năstase, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu-și reproșează că, ieri, alături de consilierii municipali din cadrul Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), a votat pentru cedarea unui teren de 1,3 ha din centrul Chișinăului la un preț de 130 de mii de euro. Mai mult, fostul lider al Platformei „DA” îi acuză pe foștii parteneri de la PAS de manipulare și răspândirea știrilor false, în condițiile în care dânsul și colegii săi nu au făcut altceva decât să respecte legea prin votul dat ieri. „Ieri s-a executat o hotărâre a Curții Supreme de Justiție din 31 iulie 2020. Pentru Platforma „DA” legea este lege. Bugetul municipal nu a avut de pierdut nimic. Dacă nu respectam această hotărâre, atunci CEDO avea să-i facă dreptate agentului economic”, a spus Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md