20:42:51 13.07.2024
Stiri

Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, tot mai CONSOLIDATĂ. Cele două fracțiuni vor VOTA astăzi bugetul capitalei în lectura a doua

Actualitate 21.12.2021 09:45 Vizualizări5216 Autor: Ziarul National
Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, tot mai CONSOLIDATĂ. Cele două fracțiuni vor VOTA astăzi bugetul capitalei în lectura a doua


Coaliția dintre Platforma „DA” și socialiști, în Consiliul municipal Chișinău (CMC), pare a fi tot mai consolidată și determinată. Consilierii municipali ai lui Andrei Năstase vor vota astăzi, alături de socialiști, bugetul municipiului Chișinău pentru 2022, în lectura a doua.

Coaliția dintre Platforma „DA” și socialiști, despre care s-a vorbit anterior în presă, a fost confirmată săptămâna trecută, atunci când aleșii locali ai lui Năstase au votat împreună cu cei ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pentru instituirea mai multor taxe locale în Chișinău.

Citește și: CONFIRMAT // Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, bătută în cuie. Cele două fracțiuni au aprobat instituirea mai multor TAXE locale pentru locuitorii din Chișinău

De asemenea, cei 13 consilieri municipali de la Partidul Platforma „DA” au votat împreună cu cei de la PSRM pentru proiectul bugetului municipiului Chișinău, în prima lectură.

Citește și: Ruptură TOTALĂ între Platforma „DA” și PAS. Năstase își justifică votul cu SOCIALIȘTII în CMC și lansează un ATAC DUR la adresa foștilor parteneri. „Cu ce am greșit în fața populiștilor și neomarxiștilor? Noi nu am promis CIRC în loc de pâine”

Surse din cadrul municipalității susțin că aleșii locali din partea Platformei „DA” s-au înțeles cu cei de la PSRM ca să formeze o majoritate în CMC, în schimbul unor favoruri, care le-ar aduce anumite beneficii.

Scopul de bază a acestei coaliții este votarea bugetului capitalei pentru anul viitor, care va fi examinat astăzi, 21 decembrie, în lectura a doua.

Menționăm că PSRM are 22 de consilieri în CMC din totalul celor 51, ceea ce înseamnă că nu le ajung patru mandate pentru a avea majoritate. Fracțiunea condusă de Andrei Năstase este formată din 13 consilieri, respectiv, împreună cu socialiștii, au 35 de voturi, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă în CMC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md