11:21:14 19.05.2022
Stiri

Năstase, DEZLĂNȚUIT la adresa ministrului Spînu și guvernării PAS. „Așa ceva... nu credeam să văd la foștii noștri parteneri! Domnul ministru ar face bine să nu ne mai insulte...”

Actualitate 11.01.2022 17:58 Vizualizări4043 Autor: Ziarul National
Năstase, DEZLĂNȚUIT la adresa ministrului Spînu și guvernării PAS. „Așa ceva... nu credeam să văd la foștii noștri parteneri! Domnul ministru ar face bine să nu ne mai insulte...”


Fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, consilierul municipal Andrei Năstase, consideră că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ar fi manipulat astăzi opinia publică, atunci când a afirmat că R. Moldova ar fi economisit 330 de milioane de dolari sau circa șase miliarde de lei grație contractului semnat în octombrie cu „Gazprom”.

„Lecție de manipulare publică guvernamentală. Tânărul ministru liberal-democrat a spus astăzi: „În luna noiembrie, prețul de achiziție a gazului, conform indexului bursier Front Month, adică de pe piață, a fost de 1 104,86 de dolari pentru o mie de metri cubi. Gazul achiziționat de R. Moldova a fost la un preț de 485,49 de dolari pentru o mie de metri cubi. Cu 56% mai ieftin. În luna decembrie, prețul de achiziție de pe piață, în baza aceluiași index, a fost de 986,28 dolari pentru o mie de metri cubi. Gazul achiziționat de R. Moldova a fost la un preț de 450,06 USD/mia de metri cubi. Cu 54% mai ieftin. Remarc, cifrele vehiculate în spațiul public de 550 de dolari pentru o mie de metri cubi nu sunt adevărate. Repet, prețul pentru decembrie a fost de 450,06 dolari”.

Citește și: VIDEO // SA „Moldovagaz”, filiala „Gazprom”, solicită o nouă MAJORARE a tarifului la gazele naturale livrate consumatorilor din R. Moldova. Cu cât ar putea crește TARIFUL în luna februarie

Domnul ministru ar face bine să nu ne mai insulte...De ce? Pentru că dumnealui compară mere cu pere și face comparații irelevante, care să fie percepute de societate în favoarea lui și a guvernării din care face parte. Mai exact, dacă comparăm prețurile negociate de actuala guvernare direct cu producătorul... cu prețul de pe bursele europene, se poate spune, fără ezitare, că asistăm cu toții la una din cele mai mari dezinformări la care am fost supuși în ultimii ani! De ce? Pentru că performanțele domnului ministru și ale actualei guvernări ar trebui comparate cu performanțele altor miniștri, ai altor guvernări europene, care au negociat direct cu producătorul! Corect? Corect”, a scris Năstase pe Facebook.

Acesta a adăugat că Spînu ar fi negociat prost contractul cu „Gazprom”.

Citește și: Vicepremierul Spînu insistă că a NEGOCIAT o „formulă bună” cu „Gazprom”, deși „Moldovagaz” cere o nouă MAJORARE a tarifului. Acesta nu vrea să audă de DEMISIA lui Vadim Ceban și nu vede niciun fel presiuni politice din partea Rusiei

„Cu alte cuvinte, dacă ai fost la Moscova și ai negociat cu „Gazprom”, ai fost pentru că nu poți să alimentezi o societate, o țară, cumpărând gaz de pe burse... am văzut ce s-a întâmplat în noiembrie cu acele firme olandeze, nu intru în detalii... Cum a făcut domnul Spînu și guvernarea din care face parte, au făcut și alți miniștri ai energiei și alte guvernări din Europa. Toți au făcut la fel, ca să poată garanta o minimă predictibilitate economiei și societății lor. Şi au făcut-o transparent. Acum, nu-i normal să comparăm prețul obținut de actuala guvernare cu prețul obținut de alte guvernări europene? Ba da! Așa este corect. Restul este dezinformare crasă, de cea mai joasă speță! Deci, cifrele mari nu mai sunt supărătoare dacă sunt puse lângă cifre și mai mari. Asta a făcut astăzi domnul Spînu și guvernarea PAS! Au pus cifrele lor mari lângă alte cifre și mai mari. Și ce s-a întâmplat? Acestea au devenit de două ori mai mici, acceptabile! Așa ceva...nu credeam să văd la foștii noștri parteneri”, a conchis Năstase.

De menționat că Platforma „DA” a solicitat astăzi demiterea ministrului Spînu, dar și a directorului „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md