18:54:57 13.07.2024
Stiri

Ruptură TOTALĂ între Platforma „DA” și PAS. Năstase își justifică votul cu SOCIALIȘTII în CMC și lansează un ATAC DUR la adresa foștilor parteneri. „Cu ce am greșit în fața populiștilor și neomarxiștilor? Noi nu am promis CIRC în loc de pâine”

Actualitate 17.12.2021 15:37 Vizualizări7727 Autor: Ziarul National
Ruptură TOTALĂ între Platforma „DA” și PAS. Năstase își justifică votul cu SOCIALIȘTII în CMC și lansează un ATAC DUR la adresa foștilor parteneri. „Cu ce am greșit în fața populiștilor și neomarxiștilor? Noi nu am promis CIRC în loc de pâine” Captură


Liderul fracțiunii Platformei „DA” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Andrei Năstase, respinge acuzațiile potrivit cărora s-ar fi aliat cu socialiștii și primarul Ion Ceban, însă a lansat un atac dur la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Potrivit lui Năstase, votarea de către consilierii Platformei „DA”, alături de consilierii socialiști, a bugetului municipal pentru 2022 și aprobarea taxelor locale pentru chișinăueni nu înseamnă că există o alianță dintre cele două formațiuni.

„Nimeni altcineva nu poate lua aceste decizii decât consilierii din CMC. Nu o poate face nici Parlamentul, nici Guvernul, nici partidele politice din cadrul sau din afara Parlamentului, nici ONG-urile sau alte entități ale societății civile. E de datoria celor aleși de oameni în CMC să elaboreze, să îmbunătățească, să voteze, nu să saboteze. Vă întreb și mă întreb cu ce am greșit în fața populiștilor, neomarxiștilor, libertinilor și a portavocilor lor făcând transparență, repet, făcând, nu strigând, transparență. În fața chișinăuenilor și, din acest punct de vedere, Platforma „DA” s-a achitat de sarcina asumată în programele electorale din 2018 și 2019”, a menționat Năstase astăzi, într-o conferință de presă.

Totodată, acesta a subliniat că municipiul Chișinău are un primar socialist și din cauza partidelor proeuropene și unioniste.

„Le amintesc aici populiștilor, neomarxiștilor, libertinilor și portavocilor lor că astăzi capitala are un primar socialist și cea mai mare fracțiune din CMC este socialistă nu datorită secerii și ciocanului, ci din cauza invalidării de către „berdilele lui plahotniuc” a alegerilor din 2018, la solicitarea lui Igor Dodon și Ion Ceban, și din cauza spargerii unității forțelor proeuropene și unioniste și din cauza sabotării Platformei „DA” de către liderii populiști, libertini și falși unioniști ai unor partide autentic proeuropene și unioniste”, a acuzat Năstase.

Citește și: CONFIRMAT // Alianța dintre Platforma „DA” și socialiști, în CMC, bătută în cuie. Cele două fracțiuni au aprobat instituirea mai multor TAXE locale pentru locuitorii din Chișinău

Revenind la proiectul bugetului pentru anul 2022, votat în primă lectură și cel privind taxele locale, Năstase a făcut un apel la presă și la societate civilă.

„Documentele trebuie analizate înainte de a da sau prelua verdicte sau sentințe emise în procese de intenție, cu care ne obosesc zilnic populiștii, neomarxiștii, libertinii și portavocile lor. Noi am promis oamenilor dreptate, echitate, o viață mai bună. Dezvoltarea capitalei și a republicii. Noi nu am promis politică de linie cum am avut aproape 30 de ani la rând. Noi nu am promis circ în loc de pâine. Vreau să vă spun ceva personal. Sunt înjurat în permanență de câțiva troli cu conturi false de prin Parlamentul R. Moldova, din Guvern, de prin diferite partide politice că nu fac și nu facem scandal prin CMC, că nu-l batem la propriu pe Ceban etc. Unora, care se tot bat cu copita în piept că sunt unioniști, dar scriu România cu „î” din „i”, le stau în gât chiar și înfrățirile cu orașele din România pe timp de „cod roșu” sanitar și politic. De ce i-ar deranja înfrățirea Chișinăului cu Suceava, dacă de pe urma acestui exercițiu inițiat de Platforma „DA” vor avea de câștigat cele două orașe, dar mai ales locuitorii Chișinăului? Pe noi, cei din Platforma „DA”, nu panglicile tăiate drept trofeu ne interesează. Beneficiile pentru oameni sunt prioritatea noastră”, a conchis Andrei Năstase.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md