16:22:40 23.05.2024
Stiri

Năstase, noi ÎNVINUIRI la adresa PAS și a Maiei Sandu. A reluat retorica lui Dodon și sugerează că ar putea scoate în stradă și 100 000 de oameni: „A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovăduite de guvernare?”

Actualitate 21.12.2021 10:42 Vizualizări6246 Autor: Ziarul National
Năstase, noi ÎNVINUIRI la adresa PAS și a Maiei Sandu. A reluat retorica lui Dodon și sugerează că ar putea scoate în stradă și 100 000 de oameni: „A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovăduite de guvernare?”


Fostul lider al Platformei „DA”, consilierul municipal Andrei Năstase, consideră că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și președinta Maia Sandu nu s-ar fi ridicat la nivelul așteptărilor electoratului, iar din acest motiv se atestă această scădere masivă în sondaje. Mai mult, acesta afirmă că PAS și Maia Sandu pot să îngroape pentru totdeauna „visul nostru european”, iar la „butoane” pot ajunge din nou Vlad Plahotniuc, Igor Dodon și Ilan Șor.

Într-o postare pe Facebook, Năstase a adus învinuiri și instituțiilor media, care nu ar fi taxat PAS-ul „când era cazul”.

Citește și: PAS, DEPĂȘIT în sondaje de BeCS, iar Maia Sandu a PIERDUT primul loc la capitolul încredere

„Cum se cheamă? Propagandă prin tăcere. Așa a tăcut când se fura cu miliardele, așa tace și astăzi, după prezentarea celor mai recente date sociologice și nu de oricine. De casele de sondare ale lui Dodon? Nu! Ale lui Șor? Nu! Ale lui Plahotniuc? Nu! Nici măcar sociologii apropiați celor aduși masiv la guvernare prin sondaje nu au mai putut ascunde evidențele! Astfel, în doar câteva luni, cei de la guvernare pierd locul de lider în ceea ce privește încrederea populației și intenția clară de vot (acum câteva luni, obțineau 63 de mandate din 101 posibile), iar președintele ocupă un fruntaș loc doi, după primarul socialist al Chișinăului, în barometrul încrederii în oamenii politici! A început sfârșitul? Sau deja s-a sfârșit începutul vremurilor bune propovăduite de guvernare și susținute perfect de mașinăria de propagandă?”, a menționat Năstase.

Citește și: Nicolae Negru, despre SONDAJUL în care PAS și Maia Sandu au ieșit pe locul doi: „Sunt EXAGERATE reacțiile alarmant-triumfătoare, dar e nevoie de un „REBRANDING” al PAS-ului – să devină un partid „multifuncțional”. Ar trebui schimbați și unii MINIȘTRI”

În același context, Năstase a reluat o teză enunțată acum câteva zile de Igor Dodon, potrivit căreia nicio guvernare nu a pierdut atât de repede din încrederea populației, nici măcar fostele alianțe pentru Integrare Europeană.

„Întrebare pentru toți cei care sunt într-un fel sau altul conectați la actualitatea evenimentelor sociale și politice din R. Moldova: știe cineva un alt caz din istoria noastră recentă când o formațiune politică pierde aproape 25% din încrederea populației în doar șase luni de zile? Chiar și în aceste condiții, guvernarea rămâne în continuare adeptul unui management politic și instituțional exclusivist, extrem de contondent și neadecvat în foarte multe privințe! Despre competență, echilibru, viziune, integritate și demnitate... nu a fost formulată, se pare, nicio întrebare în chestionarul operat de „CBS AXA”. Mai bine așa”.

Citește și: Ruptură TOTALĂ între Platforma „DA” și PAS. Năstase își justifică votul cu SOCIALIȘTII în CMC și lansează un ATAC DUR la adresa foștilor parteneri. „Cu ce am greșit în fața populiștilor și neomarxiștilor? Noi nu am promis CIRC în loc de pâine”

Totodată, Năstase afirmă că cetățenii nu mai trebuie să creadă în minciuni și să nu-i mai accepte pe unii „impostori” și „incompetenți”. Acesta nu exclude organizarea unor acțiuni de protest împotriva PAS.

„Marea tragedie a poporului nostru este, din păcate, ușurința cu care spunem și credem minciuni, ușurința cu care tolerăm impostori, incompetenți, incapabili și escroci politici și electorali! Iar marele pericol care ne paște este acela ca „visul nostru european” să moară pentru totdeauna în ziua în care această organizație politică care ne decide astăzi destinul va intra definitiv în istorie, ca un alt eșec, uriaș și previzibil al culturii noastre politice de pe Bîc! Iată că fără Plahotniuc, Șor sau Dodon prin preajmă, riscăm să-i vedem curând la butoane. De ce ni se întâmplă toate astea? Ce păcate și ale cui le ispășește, de atâția ani, poporul nostru? Când hoția și corupția au ajuns la rang de politică de stat, iar vectorul european ajunsese de la 73% la 37 %, sub tirul nemilos al propagandei, la doar niște luni, am ieșit în stradă cu zecile de mii. Apoi am fost și peste 100 000”, a încheiat Năstase.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md