13:01:38 15.06.2024
Stiri

Cine va fi „LOCOMOTIVA” Platformei „DA” la alegerile LOCALE de anul viitor, după ce Năstase a fost dat afară din partidul pe care l-a fondat: „Nu-i poți aduce reproșuri de lipsă de integritate. Doar așa putem să-l învingem pe Ion Ceban”

Actualitate 21.12.2022 11:09 Vizualizări3784 Autor: Ziarul National
Cine va fi „LOCOMOTIVA” Platformei „DA” la alegerile LOCALE de anul viitor, după ce Năstase a fost dat afară din partidul pe care l-a fondat: „Nu-i poți aduce reproșuri de lipsă de integritate. Doar așa putem să-l învingem pe Ion Ceban”


Platforma „Demnitate și Adevăr” nu-l va sprijini pe Andrei Năstase în demersul său de a ajunge primar general al municipiului Chișinău, după ce a fost dat afară din partid. Miza noii conduceri a formațiunii pentru Primăria Chișinău este fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari. Liderul Platformei „DA”, Dinu Plîngău, consideră că forțele de dreapta trebuie să ajungă la un consens în privința unui candidat puternic, care să-l câștige pe Ion Ceban.

„Vom accelera discuțiile cu alte forțe politice de dreapta, pentru a merge împreună la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Una dintre opțiunile noastre este Alexandr Slusari. Lui nu-i poți aduce reproșuri de lipsă de integritate sau profesionalism. Noi trebuie să luăm un scor cât mai mare și să-l învingem pe Ion Ceban. Știu că procesul va fi foarte complicat, mai ales când e vorba de unitatea forțelor de dreapta. Forțele de dreapta sunt foarte orgolioase și mai individualiste decât cele de stânga. Toată lumea trebuie să înțeleagă pericolele care ne pot aștepta în trei ani de zile, dacă vom merge răzlețiți și nu vom crea o alternativă politică pe dreapta, pentru a asigura o majoritate parlamentară proeuropeană, de a câștiga cât mai multe primării mari”, a declarat Plîngău într-un live pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Năstase a fost dat afară din Platforma „DA” și acuzat de RUINAREA formațiunii. Plîngău le solicită PROCURORILOR să pornească un dosar penal cu privire la pretinsele acte de CORUPȚIE care li se impută foștilor colegi din CMC

Potrivit liderului Platformei „DA”, Slusari are foarte mulți simpatizanți în rândul partidului, dar și în afara formațiunii. „Referitor la candidatura lui pentru alegerile din municipiul Chișinău, va fi o decizie colegială. Oricine poate candida de la Platforma „DA”, dar Alexandr Slusari se bucură de multă popularitate și respect din partea cetățenilor. Vom anunța locomotiva în alegerile pentru municipiul Chișinău”, a precizat Plîngău.

De menționat că Andrei Năstase a fost foarte aproape să câștige mandatul de primar general în 2019, însă a fost devansat de socialistul Ion Ceban. Ulterior, Năstase nu a exclus că ar putea candida repetat. Ieri, Năstase, alături de alți nouă aleși locali din Consiliul Municipal Chișinău, au fost dați afară din partid, după ce au votat alături de oamenii lui Ion Ceban un proiect controversat privind aprobarea a șase Planuri Urbanistice Zonale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md