01:58:55 15.06.2024
Stiri

VIDEO // CCM a luat o PAUZĂ până luni, 15 mai. Deputatul Ulanov a încercat să-și exprime poziția în rusă, dar a fost OPRIT

Actualitate 12.05.2023 12:10 Vizualizări3682 Autor: Ziarul National
VIDEO // CCM a luat o PAUZĂ până luni, 15 mai. Deputatul Ulanov a încercat să-și exprime poziția în rusă, dar a fost OPRIT


Curtea Constituțională examinează, pentru a treia zi consecutiv, sesizarea Guvernului R. Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”

UPDATE //
După aproape șapte ore de audieri ale reprezentanților Partidului „Șor”, Curtea Constituțională a decis să ia o pauză până luni, 15 mai.UPDATE // De menționat că în fața Curții Constituționale, unde se decide soarta Partidului „Șor”, s-au adunat mai mulți simpatizanți ai formațiunii. „Noi vrem dreptate”, „Lăsați-ne în pace”, scandează manifestanții.UPDATE //
Curtea Constituțională a luat o pauză de o oră, după ce Denis Ulanov și-a expus punctul de vedere. Deputatul Partidului „Șor” consideră că sesizarea Guvernului ar fi sub orice critică, pentru că un partid, mai ales de opoziție, poate să formeze un guvern din umbră și poate să facă declarații politice, fără a fi tras la răspundere pentru asta.
UPDATE //
Deputatul Partidului „Șor”, Denis Ulanov, a încercat să-și prezinte poziția sa în limba rusă, „pentru că mulți simpatizanți” ai formațiunii sunt vorbitori de limba rusă.

Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a declarat că pozițiile trebuie exprimate în limba română.

Astfel, Curtea a solicitat o pauză de zece minute pentru a găsi un translator din rusă în română.UPDATE //
Solicitarea Partidului „Șor” de a sista examinarea sesizării, pe motiv că nu ar ține de competența Înaltei Curți, a fost respinsă. Astfel, la tribună a ieșit deputata Marina Tauber, care prezintă „tot ce a făcut” Ilan Șor și formațiunea sa pentru Orhei și alte localități din republică.

Tauber se află în arest la domiciliu, însă a primit acceptul să participe la ședința Curții în calitate de administrator temporar al Partidului „Șor”.Curtea Constituțională examinează, pentru a treia zi consecutiv, sesizarea Guvernului R. Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Avocatul Partidului „Șor”, Aureliu Colenco, a prezentat punctul de vedere al formațiunii privind sesizarea Guvernului de a scoate în afara legii formațiunea parlamentară. Apărătorul a cerut sistarea procesului la Curtea Constituțională, invocând noi circumstanțe apărute, care ar demonstra că această cerere nu ar fi de competența Înaltei Curți.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Ședința CCM se va relua pe 11 mai. Partidul „Șor” cere AMÂNAREA ședinței. Curtea Constituțională DECIDE soarta Partidului „Șor”

Avocații Guvernului au cerut respingerea solicitării juriștilor Partidului „Șor”.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Guvernul prezintă noi PROBE, inclusiv confirmări de la SIS, despre încălcările comise de Partidul „Șor”. Curtea Constituțională reia ședința în care urmează să fie verificată constituționalitatea formațiunii lui Șor

La ședință participă câțiva deputați ai formațiunii, inclusiv Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Denis Ulanov și Marina Tauber. Ultima se află în arest la domiciliu, dar s-a prezentat în calitate de administrator temporar al Partidului „Șor”.

Pentru că niciunul dintre cei prezenți nu au depus demersuri suplimentare, judecătorii Curții Constituționale s-au retras în camera de deliberări. Magistrații urmează să decidă dacă Partidul „Șor” va fi sau nu scos în afara legii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md