19:12:33 17.06.2024
Stiri

VIDEO // Șor vrea să intervină ONLINE la ședința Înaltei Curți. A mai rămas o zi până la DECIZIA FINALĂ în privința scoaterii sau nu în afara legii a Partidului „Șor”

Actualitate 16.05.2023 10:59 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
VIDEO // Șor vrea să intervină ONLINE la ședința Înaltei Curți. A mai rămas o zi până la DECIZIA FINALĂ în privința scoaterii sau nu în afara legii a Partidului „Șor”


Curtea Constituțională examinează, deja a cincea zi, sesizarea Guvernului R. Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”

UPDATE // După mai multe audieri ale părților, Curtea Constituțională a decis să fie luată o pauză până mâine, ora 10.00.


UPDATE // Avocații Guvernului au prezentat mai multe probe în proces, iar partea adversă a solicitat o pauză până mâine pentru a studia toate informațiile.

Curtea Constituțională a respins demersul Partidului „Șor”, dar a declarat o pauză până la ora 14.00, pentru ca avocații să cunoască materialele.UPDATE // Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare, vrea să intervină online în ședința în care se verifică constituționalitatea formațiunii pe care o conduce. Un demers în acest sens a fost făcut astăzi, la ședința Curții Constituționale, de către avocatul formațiunii, Vadim Banaru.

De asemenea, avocații Partidului „Șor” au cerut să fie chemați în calitate de martori președinta Maia Sandu, spicherul Igor Grosu, premierul Dorin Recean, precum și mai mulți deputați.

Apărătorii Guvernului se opun acestor solicitări, pe motiv că nu ar avea nicio relevanță.

„Ce ține de audierea online a lui Ilan Șor: nu s-a invocat calitatea acestei persoane. Marina Tauber, care este prezentă aici, a spus că reprezintă Partidul „Șor”. Deci, suntem împotriva acestui demers”, a spus avocatul Guvernului, Eduard Digore.Curtea Constituțională examinează, deja a cincea zi, sesizarea Guvernului R. Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Părțile, Guvernul R. Moldova și Partidul „Șor”, și-au prezentat punctele de vedere, iar astăzi s-a ajuns la etapa întrebărilor reciproce.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Ședința CCM se va relua pe 11 mai. Partidul „Șor” cere AMÂNAREA ședinței. Curtea Constituțională DECIDE soarta Partidului „Șor”

Citește și: VIDEO, UPDATE // Guvernul prezintă noi PROBE, inclusiv confirmări de la SIS, despre încălcările comise de Partidul „Șor”. Curtea Constituțională reia ședința în care urmează să fie verificată constituționalitatea formațiunii lui Șor

Reprezentanții Partidului „Șor” l-au acuzat pe președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, de faptul că este părtinitor și ar favoriza avocații Guvernului.

Citește și: VIDEO // CCM a luat o PAUZĂ până luni, 15 mai. Deputatul Ulanov a încercat să-și exprime poziția în rusă, dar a fost OPRIT

Un alt avocat al Partidului „Șor” a încercat să-i ofere „lecții” apărătorului Guvernului. Acest lucru a înfuriat-o pe judecătoarea Domnica Manole.

„De când avocații citesc lecții celorlalți avocați? Trebuie mai întâi să vă adresați președintelui ședinței. Vă asumați prea multe împuterniciri, domnule Vadim Banaru. Nu transformați în piață acest proces. Ne mișcăm cu pași de melc în acest proces”, a menționat Domnica Manole.

Conform sesizării depuse de Guvern, acțiunile comise de Partidul „Șor” pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democrației. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a R. Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md