03:19:49 25.07.2024
Stiri

Curtea Constituțională AMÂNĂ luarea unei decizii în privința INTERZICERIII Partidului „Șor”. Ședința de examinare a constituționalității formațiunii lui Șor, ÎNTRERUPTĂ până la 12 iunie

Actualitate 17.05.2023 10:44 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
Curtea Constituțională AMÂNĂ luarea unei decizii în privința INTERZICERIII Partidului „Șor”. Ședința de examinare a constituționalității formațiunii lui Șor, ÎNTRERUPTĂ până la 12 iunie


Curtea Constituțională (CCM) a anunțat astăzi o întrerupere de aproape o lună a ședinței în care este examinată sesizarea Guvernului R. Moldova privind verificarea constituționalității Partidului „Șor”. Președintele CCM, Nicolae Roșca, a anunțat astăzi că ședința va fi reluată pe 12 iunie curent, când părțile vor prezenta pledoariile în fața Înaltei Curți.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Ședința CCM, reluată pe 11 mai. Partidul „Șor” cere AMÂNAREA ședinței. Curtea Constituțională DECIDE soarta Partidului „Șor”

„Luând în considerare ceea ce s-a întâmplat ieri – materialele cauzei au fost aduse la cunoștința părților. Fiecare parte a recepționat copiile materialelor cauzei. Partidul „Șor” a obținut copiile tuturor actelor anexate la dosar. Totodată, au fost prezentate opiniile avocaților părților. Dacă nu sunt alte completări, atunci plenul Curții Constituționale anunță întrerupere până la data de 12 iunie 2023, ora 10.00, pentru pregătirea și prezentarea pledoariilor în fața Înaltei Curți”, a anunțat Nicolae Roșca.

Citește și: VIDEO, UPDATE // Guvernul prezintă noi PROBE, inclusiv confirmări de la SIS, despre încălcările comise de Partidul „Șor”. Curtea Constituțională reia ședința în care urmează să fie verificată constituționalitatea formațiunii lui Șor

De menționat că, timp de cinci ședințe la Curtea Constituțională, reprezentanții Guvernului și apărătorii Partidului „Șor” și-au prezentat punctul de vedere privind sesizarea prin care se cere scoaterea în afara legii a formațiunii lui Ilan Șor, care ar fi încălcat în repetate rânduri legislația electorală a R. Moldova și este condusă de o persoană condamnată penal.

Citește și: VIDEO // CCM a luat o PAUZĂ până luni, 15 mai. Deputatul Ulanov a încercat să-și exprime poziția în rusă, dar a fost OPRIT

Citește și: VIDEO // Șor vrea să intervină ONLINE la ședința Înaltei Curți. A mai rămas o zi până la DECIZIA FINALĂ în privința scoaterii sau nu în afara legii a Partidului „Șor”

Amintim că, toamna trecută, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „Șor”. În sesizare se menționa că, la toate scrutinele la care a participat, Partidul „Șor” a fost sancționat pentru încălcarea legislației electorale, inclusiv pentru finanțare ilegală.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul „Șor” pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democrației. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a R. Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md