22:20:52 17.06.2024
Stiri

Recean, mesaj TRANȘANT pentru „membrii grupărilor criminale”, care s-au „BUCURAT” ieri de decizia Curții Constituționale: „Nu vom tolera ca aceste grupări să utilizeze instrumentele democratice, pentru subminarea statului de drept”

Actualitate 04.10.2023 11:14 Vizualizări1171 Autor: Vitalie Hadei
Recean, mesaj TRANȘANT pentru „membrii grupărilor criminale”, care s-au „BUCURAT” ieri de decizia Curții Constituționale: „Nu vom tolera ca aceste grupări să utilizeze instrumentele democratice, pentru subminarea statului de drept”


Prim-ministrul Dorin Recean susține că actuala guvernare va găsi de fiecare dată soluții pentru a bloca participarea la alegeri a membrilor „grupărilor criminale”, care în ultima perioadă fac trimitere la statul de drept și normele democratice.

„Curtea Constituțională a dispus ieri individualizarea criteriilor de restricționare a drepturilor unor cetățeni, inclusiv de participare la alegerile locale. Grupările criminale s-au bucurat că va exista un vid legislativ și asta le va permite să perpetueze efortul lor de a submina procesele democratice, să fraudeze alegerile…

Citește și: Exponenții Partidului „Șor”, declarat neconstituțional, au dreptul să candideze la alegerile locale din 5 noiembrie, dar și la scrutinele din următorii cinci ani. Domnica Manole a înclinat balanța

Iată că nu le-a reușit. Prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de astăzi-dimineață, aceste criterii de individualizare au fost instituite și, respectiv, grupările criminale nu vor putea exploata acest vid legislativ”, a declarat prim-ministrul Recean, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Potrivit lui, Guvernul nu va accepta și „nu va tolera ca grupările criminale să exploateze instrumentele democratice, pentru a perpetua subminarea statului de drept”.

Citește și: DOC // CSE îi blochează pe oamenii lui Șor. Persoanele cu statut de învinuit, bănuit sau inculpat NU vor putea candida la alegerile din 5 noiembrie: „Nu vom admite ca membrii unei grupări criminale să fraudeze alegerile”

„Noi vom continua să acționăm prompt de câte ori va fi necesar”, a punctat Dorin Recean.

Persoanele cu statut de învinuit, bănuit sau inculpat de săvârșirea infracțiunilor, care au fost menționate ca argument de Curtea Constituțională la declararea neconstituționalității partidului, nu vor avea dreptul să participe la alegerile locale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată în această dimineață de CSE.

Astfel, membrii Partidului „Șor”, scos în afara legii pe 19 iunie curent, vizați în unele cauze penale, nu pot putea participa la alegerile din 5 noiembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md