15:34:15 18.05.2024
Stiri

Cum comentează Platforma „DA” și PD demisia Guvernului Chicu: „Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Mingea e pe terenul noului președinte”

Actualitate 23.12.2020 13:55 Vizualizări3203 Autor: Ziarul National
Cum comentează Platforma „DA” și PD demisia Guvernului Chicu: „Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Mingea e pe terenul noului președinte” cotidianul.md


„Demisia acestui guvern înseamnă că Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, a declarat liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, după ce premierul Ion Chicu a anunțat astăzi că demisionează.

Citește și: Premierul Ion Chicu a DEMISIONAT, iar MOȚIUNEA de cenzură a opoziției nu va mai fi discutată în Parlament

„Guvernul Chicu a plecat. Acest guvern a aprobat toate schemele lui Dodon și Șor, apoi și-a dat demisia. Nu înainte de a înlocui toți secretarii de stat și șefii oficiilor teritoriale ale cancelariei de stat - cu prieteni ai lui Șor, Sergiu Sîrbu, Nichiforciuc și Andronachi. Pe ultima sută de metri, în ședința-maraton de ieri, acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Șor și să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate. E crimă împotriva propriului popor, iar vinovați sunt toți cei care au fost părtași la aceste fărădelegi. De aceea, demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, a scris președintele PD, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Grosu DECONSPIRĂ planurile lui Dodon. PAS nu va participa la învestirea unui guvern de TRANZIȚIE: „Majoritatea PSRM-ȘOR și transfugii lui Plahotniuc vor DOMINA acest Parlament”

Platforma „DA” susține că nu ar fi împotrivă ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate de către un guvern de tranziție.

„Demisia actualului guvern este unul din obiectivele Platformei „Demnitate și Adevăr”, urmărit de-a lungul timpului, promovat prin moțiunea de cenzură depusă încă în luna iunie. Condamnăm, totodată, actul voluntarist al președintelui Parlamentului, care în mod arbitrar a anulat ședința de la ora 15.00, destinată examinării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Platforma „DA” își reiterează opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte”, se arată în declarația Platformei „DA”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md