22:34:18 24.06.2024
Stiri

Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești

Actualitate 22.09.2023 15:59 Vizualizări2048 Autor: Ziarul National
Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești


Politicianul fugar Ilan Șor a confirmat astăzi, în cadrul unei intervenții pe rețele de socializare, că finanțează mai multe partide politice din R. Moldova, care sunt împotriva „regimului Sandu”. Totodată, acesta a avut grijă să sublinieze de la începutul intervenției sale că nu ar fi proiectul Kremlinului, iar banii care îi livrează pentru finanțarea diferitor proiecte politice ar fi proprii și nu au urme rusești. Aceste precizări au fost făcute după ce lidera Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, care a acționat mai bine de cinci luni sub acoperire și a reușit să se infiltreze în cercul intim al lui Șor, a făcut mai multe dezvăluiri despre schema de finanțarea a diferitor partide și politicieni din R. Moldova, cu bani rusești.

Șor afirmă că ar fi aflat acum o lună și jumătate că Alina Spătaru ar fi „o rață” sub acoperire, chiar dacă nu-i venea să creadă acest lucru.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, DETALII incredibile despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

„Mie mi s-a spus cu o lună jumătate în urmă că Arina Spătaru este o „rață” interpusă. Sincer, nu credeam acest lucru. Nu credeam, pentru că nu puteam să-mi închipui că soția unui preot poate să mintă. Dar când toate aceste lucruri au ieșit la iveală, eu m-am bucurat foarte mult. M-am bucurat, pentru că am înțeles că eu am dreptate – cu politicienii de dreapta, proeuropeni în ghilimele, nu poți să cazi la o înțelegere. Ei sunt mincinoși. Se uită la tine în ochi și te amăgește fără să roșească.

Da, eu susțin și voi susține toate proiectele politice care vor lupta împotriva „regimului Sandu”. Dar e nevoie de făcut unele precizări. Doamna Spătaru minte. Ea mi-a pus direct întrebarea: de unde bani pentru finanțarea partidului? Eu i-am spus că banii de care dispun sunt câștigați de mine, prin munca mea și proiectele de business ale mele”, a declarat Șor.

Primul neadevăr pe care l-ar fi spus Spătaru și care l-a deranjat foarte mult pe Șor s-ar referi la proveniența banilor.

„Toți au înțeles mitul cu „Șor proiectul Kremlinului”. Dacă eram un proiect al Kremlinului, atunci demult eram la Moscova, unde locuiește familia mea. Dar Șor se află în locul unde s-a întâlnit cu Arina Spătaru și cu mulți alți politicieni și funcționari de stat. Eu nu cred că am făcut ceva contrar legii. La fel ca și în cazul unor fonduri europene, eu sprijin anumite proiecte politice din R. Moldova”, a spus politicianul condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare.

Șor susține că Arina Spătaru a criticat-o dur pe Maia Sandu, dar și pe Andrei Spînu atunci când s-au văzut.

„Arina Spătaru, acestea au fost minciuni, la fel cum m-ați mințit pe mine? Asta demonstrează că eu am avut dreptate – politicienii proeuropeni sunt niște mincinoși. Arina Spătaru a uitat să pomenească un lucru. Nu eu am încercat să ajung la ea, dar m-a căutat. Eu refuzam să mă întâlnesc cu ea, pentru că nu credeam în sinceritatea ei. Dar, în cele din urmă, unii oameni m-au convins că ea poate fi un bun lider. Eu într-adevăr susțin ideile proeuropene, pentru că ele nu sunt rele. Când am aflat că Spătaru este o persoană interpusă, m-am abținut să fac o mulțime de lucruri… Chiar dacă nu credeam ce se spune despre ea”, a adăugat acesta.

Șor spune că la proiectul politic al Arinei Spătaru urmau să adere mai mulți deputați de dreapta, liderii unor organizații locale, care cred în valorile proeuropene. „Sunt bucuros că nu am comis această greșeală... Doamna Spătaru, la fel ca și soțul dumneavoastră, eu cred în Dumnezeu. Va veni ziua când Dumnezeu le va pune pe toate la locul lor. Vă doresc succes”, a conchis Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md