02:30:23 27.05.2024
Stiri

Transfugul Alexandr Nesterovschi, cercetat PENAL în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, lăsat să plece ACASĂ

Actualitate 17.11.2023 16:55 Vizualizări1458 Autor: Ziarul National
Transfugul Alexandr Nesterovschi, cercetat PENAL în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, lăsat să plece ACASĂ


După aproape două luni de arest, deputatul Alexandr Nesterovschi, reținuți pe 21 septembrie în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, a fost lăsat să plece acasă. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au solicitat prelungirea mandatului de arest pe numele lui Nesterovschi cu încă 30 de zile, însă instanța a dispus schimbarea măsurii preventive în arest la domiciliu.

Amintim că deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rămas fără imunitate parlamentară pe 21 septembrie curent și tot în acreași zi au fost reținuți de organele de drept. Pe 23 septembrie, instanța a dispus ca Nesterovschi să rămână după gratii, iar Irina Lozovan a fost plasată în arest la domiciliu.

Citește și: Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii. Deputații Nesterovschi și Lozovan, care ar putea rămâne fără IMUNITATE, o acuză pe Maia Sandu: „A ales calea presiunii”

Alexandr Nestrovschi este bănuit de corupere pasivă - pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin intermediul altor persoane, de către o persoană cu funcție de demnitate publică, a unor bunuri ce nu i se cuvin pentru sine, pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale; acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă a concurenților electorali sau a participanților la referendum în modalitatea normativă, dar și pregătirea finanțării unui partid politic din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari.

Citește și: FĂRĂ IMUNITATE // Nesterovschi, „vândut” pentru 350 de mii de dolari și încă 5 000 de dolari „salariu” lunar pentru a îndeplini „alte atribuții în calitate de deputat”, în interesul lui Șor? Nesterovschi: „Jos alianța Dodon-Sandu!”

Citește și: VIDEO din DOSAR // Dolarii lui Șor, pentru a corupe candidații la alegeri: Deputata Lozovan și soțul ei, FILMAȚI cum „negociază” și oferă zeci de mii de dolari

Totodată, Irina Lozovan este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Mai exact, procurorii au documentat cazul în care Irina Lozovan și soțul acesteia, Pavel Gârleanu, i-au promis sume importante de bani primarului de Ocnița pentru ca acesta să părăsească Partidului Socialiștilor și să adere la Partidul „Renaștere”, noul proiect politic al Partidului „Șor”, interzis în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md