13:35:44 19.05.2024
Stiri

„Agenta sub acoperire”, Arina Spătaru, despre „BORCANELE cu dolari” îngropate în grădinile activiștilor lui Șor: „Nu este o glumă, sunt lucruri serioase din dosare”

Actualitate 26.03.2024 10:44 Vizualizări1834 Autor: Ziarul National
„Agenta sub acoperire”, Arina Spătaru, despre „BORCANELE cu dolari” îngropate în grădinile activiștilor lui Șor: „Nu este o glumă, sunt lucruri serioase din dosare”


Formațiunile politice controlate de Ilan Șor ar avea în continuare surse de finanțare, deoarece mai mulți activiști din anturajul fugarului ar fi ascuns prin grădinile lor „borcane cu dolari”, susține lidera Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, care a participat vara trecută la o operațiune de deconspirare a schemelor aplicate de Ilan Șor în finanțarea diferitor partide din R. Moldova.

Potrivit ei, activiștii lui Șor ar primi în continuare bani din afara R. Moldova, iar pentru a ascunde urmele „îngroapă banii prin grădini”. Banii ar ajunge în R. Moldova prin intermediul unor operațiuni cu cryptovalută, a afirmat luni-seară Spătaru, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, DETALII incredibile despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

Prezent la emisiune, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, a exclus astfel de operațiuni.

„Dacă ați fost cu el (Șor n.r.) la discuții, atunci probabil știți cu ce borcane aduce banii în R. Moldova. Eu nu am fost la discuții cu Șor. Ați manipulat cu falsuri. Spuneți că instituțiile statului îi permit lui Șor să efectueze operațiuni cu cryptovalută pe teritoriul R. Moldova. Eu vă spun că, din punct de vedere tehnic, acest lucru nu poate avea loc acum. Cum ajung banii lui Șor în R. Moldova? Există alte căi și eu știu care, aproximativ. Ei sunt foarte inventivi... nu voi spune toate detaliile. Dar sunt detalii pe care le cunosc doar cei care desfășoară ancheta”, a menționat Carp.

Citește și: Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești

De partea cealaltă, Arina Spătaru afirmă că despre „borcanele cu dolari” știu foarte bine procurorii și ar trebui să acționeze cât mai rapid.

Citește și: Procuratura Anticorupție și SIS, precizări despre împuternicirile „agentului sub acoperire” Arina Spătaru. Când i-a fost atribuită calitatea de „investigator sub acoperire”

„Știu oamenii, știu procurorii (despre borcane). Eu am spus că borcanele cu dolari de la Șor sunt îngropate în grădinile activiștilor lui. E un lucru serios, din dosare. Organele de drept știu de asta. Eu îmi doresc ca instituțiile de stat să muncească”, a conchis Arina Spătaru.

Amintim că, pe 22 septembrie 2023, ex-deputata Arina Spătaru a recunoscut că a colaborat cu oamenii legii în „dosarul finanțării ilegale a partidelor de către grupul criminal Șor”. Lidera ALDE a fost chiar la Șor în Israel și a primit bani pentru finanțarea partidului său. Toți banii transmiși de Șor au fost documentați de organele competente, a dat asigurări Spătaru. De partea cealaltă, Șor a declarat într-o intervenție pe rețelele de socializare că ar fi finanțat ALDE cu peste un milion de euro.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 387 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md