03:11:29 27.05.2024
Stiri

Procuratura Anticorupție și SIS, precizări despre împuternicirile „agentului sub acoperire” Arina Spătaru. Când i-a fost atribuită calitatea de „investigator sub acoperire”

Actualitate 26.09.2023 15:52 Vizualizări1711 Autor: Ziarul National
Procuratura Anticorupție și SIS, precizări despre împuternicirile „agentului sub acoperire” Arina Spătaru. Când i-a fost atribuită calitatea de „investigator sub acoperire”


Procuratura Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) susțin că nu au autorizat măsuri speciale de investigație efectuate de lidera ALDE, Arina Spătaru, pe teritoriului statului Israel în calitate de investigator sub acoperire.

Arinei Spătaru i-a fost atribuită calitatea de investigator sub acoperire, după ce a fost audiată ca martor pe marginea discuțiilor purtate în Israel cu Ilan Șor.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, DETALII incredibile despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

„Măsurile speciale de investigație, realizate în cadrul dosarului penal, au fost autorizate de procuror și judecător și efectuate exclusiv pe teritoriul R. Moldova. Pe teritoriul statului Israel nu au fost autorizate și nici efectuate măsuri speciale de investigație cu participarea Arinei Spătaru. Acesteia i-a fost atribuită calitatea de investigator sub acoperire, după ce a fost audiată ca martor pe marginea discuțiilor purtate în Israel cu Ilan Șor și a altor detalii despre deplasare. Asigurăm că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual-penale, inclusiv cu respectarea tuturor obligațiilor internaționale”, se arată într-un comunicat de presă al instituției conduse de Veronica Dragalin.

Citește și: Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești

SIS arată, la rândul său, că a acordat suport operațional în cadrul dosarului penal gestionat de către Procuratura Anticorupție.

„Asigurăm că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual-penale, inclusiv cu respectarea tuturor obligațiilor internaționale. Măsurile speciale de investigație, realizate în cadrul dosarului penal, au fost autorizate de către procuror și judecător și efectuate exclusiv pe teritoriul R. Moldova. Activitatea SIS se desfășoară strict în conformitate cu legile în vigoare, iar instituția își îndeplinește misiunile pentru asigurarea securității naționale doar în limitele constituționale și în serviciul cetățenilor R. Moldova. Instituția este și va rămâne consecventă respectării principiilor democratice și a statului de drept, inclusiv a principiilor instituționale ce vizează nonpartidismul și neutralitate politică, independența și imparțialitatea”, punctează SIS.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, imagini NOI cu PUNGA plină cu dolari pe care ar fi primit-o de la Șor: „Este DISPERAT, nu s-a așteptat la o asemenea lovitură. Avea angajamente față de OLIGARHII ruși, iar acum trebuie să plătească...”

Amintim că liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, a adresat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe întrebări legate de operațiunea „agentei secrete” Arina Spătaru. Igor Munteanu i-a întrebat pe șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și directorul SIS, Alexandru Musteața, dacă au autorizat o operațiune secretă pe teritoriul altei țări, în Israel.

Munteanu a mai întrebat dacă șeful SIS a autorizat implicarea „agenților secreți în cadrul unui partid politic”, fapt care ar fi ilegal. Liderul CUB s-a mai interesat unde sunt banii transmiși de Ilan Șor și ce statut au persoanele din ALDE, care au primit timp de câteva luni bani oferiți de Șor. Igor Munteanu a întrebat-o și pe președintele Maia Sandu dacă știe cu ce se ocupă instituțiile statului în cazul dat. În cele din urmă, liderul CUB a cerut demisia șefilor Procuraturii Anticorupție și SIS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md