09:33:10 26.02.2024
Stiri

Mihail Bagas, APĂRAT de avocații lui Ilan Șor. Fostul candidat la funcția de primar general rămâne în AREST

Actualitate 03.10.2023 10:41 Vizualizări1013 Autor: Ziarul National
Mihail Bagas, APĂRAT de avocații lui Ilan Șor. Fostul candidat la funcția de primar general rămâne în AREST


Fostul candidat la funcția de primar general, Mihail Bagas, vizat într-un dosar de spălare de bani și pregătirea finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari de un grup criminal organizat, va rămâne în arest.

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea avocaților lui Bagas, care au cerut schimbarea măsurii de reprimare, menținând decizia primei instanțe – 30 de zile de arest preventiv.

Mihail Bagas nu a venit ieri la Curtea de Apel Chișinău, fiind prezent prin teleconferință.

Bagas a fost reprezentat în instanță de avocații lui Ilan Șor, în frunte cu Aureliu Colenco. Acesta este prezent astăzi la Curtea Constituțională, care dezbate legalitatea prevederii care le interzice membrilor fostului partid Șor să participe la alegeri, unde îl reprezintă pe politicianul fugar, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru implicare în jaful bancar.


Sursa foto: Captură protv.md

Citește și: Candidatul LOC la funcția de PRIMAR general, reținut de procurori. Organele de drept au efectuat percheziții la domiciliul lui Bagas

Potrivit avocatului Aureliu Colenco, procurorii nu au au adus dovezi, care să demonstreze vinovăția lui Mihail Bagas.

„Noi am cerut anularea măsurii preventive la această etapă. Procurorul trebuia să motiveze de ce Mihail Bagas trebuie să stea în arest… El nu a motivat în nici un fel. Chipurile el poate să interacționeze cu martorii… Care martori? Aceste probe nu au fost prezentate. Clientul nostru pledează nevinovat în ceea ce i se incriminează. Cu unele chestiuni el este de acord să le discute cu procurorii”, a spus Colenco.

Citește și: SIS oferă primele detalii despre perchezițiile efectuate în dosarele PENALE ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice. În cadrul celor peste 20 de percheziții au fost ridicate sume de bani în valoare de circa 700 000 de lei

Amintim că Mihail Bagas, pe atunci candidat al Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) la funcția de primar general al capitalei, a fost reținut pe 21 septembrie, după ce angajații Centrului Național Anticorupție au efectuat peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sângerei și Edineț. S-a întâmplat după ce fostul deputat Arina Spătaru a anunțat că a fost agent sub acoperire în dosarul finanțării ilegale a unor partide de către Ilan Șor și că Bagas ar fi făcut parte din schemă.

Citește și: LOC se DISOCIAZĂ de Mihail Bagas, cercetat penal în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice de către Ilan Șor. Formațiunea a demarat demersurile necesare pentru retragerea candidaturii lui Bagas pentru Primăria Chișinău

Ulterior, LOC s-a disociat de Bagas. Totodată, formațiunea a infirmat faptul că ar fi fost finanțată de Șor, prin intermediul prietenului său din copilărie – Mihail Bagas.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md