17:31:44 19.05.2024
Stiri

Șeful CNA recunoaște operațiunea cu participarea Arinei Spătaru, pentru a DECONSPIRA schemele aplicate de Șor în finanțarea partidelor. „Este o inovație pentru R. Moldova”. Când „agenta sub acoperire” va avea BODYGUARZI oferiți de stat

Actualitate 29.09.2023 09:28 Vizualizări1986 Autor: Ziarul National
Șeful CNA recunoaște operațiunea cu participarea Arinei Spătaru, pentru a DECONSPIRA schemele aplicate de Șor în finanțarea partidelor. „Este o inovație pentru R. Moldova”. Când „agenta sub acoperire” va avea BODYGUARZI oferiți de stat


Implicarea liderei Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, în operațiunea de deconspirare a schemelor aplicate de Ilan Șor în finanțarea diferitor partide este o inovație pentru R. Moldova, susține șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, citat de ipn.md. Acum, organele competente urmează să decidă dacă Arina Spătaru va beneficia de pază de corp.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, președintei ALDE, Arina Spătaru, i-a fost atribuită calitatea de investigator sub acoperire, după ce a fost audiată în calitate de martor pe marginea discuțiilor purtate în Israel cu Ilan Șor. Procuratura a explicat că pe teritoriul statului Israel nu au fost autorizate și nici efectuate măsuri speciale de investigație cu participarea Arinei Spătaru. Șeful CNA spune că instituția pe care o conduce a oferit sprijin Procuraturii Anticorupție pe cazul dat doar în faza inițială.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, DETALII incredibile despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

„Este un caz deosebit în sensul instrumentelor care s-au aplicat. Este o inovație pentru R. Moldova. Acest caz a fost instrumentat aproape în întregime de colegii de la Procuratura Anticorupție, cu suportul altor autorități. Noi am intervenit la etapa inițială. Din câte cunosc, toate măsurile de investigații speciale au fost efectuate pe teritoriul R. Moldova. Uitându-ne la reglementările privind cooperarea pe domeniul penal, dacă se efectuează operațiuni comune cu alte state, e nevoie de implicarea ambelor părți. Din precizările colegilor de la Procuratura Anticorupție, acest caz nu a implicat astfel de episoade”, a spus Iulian Rusu.

Citește și: Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești

După ce a anunțat public despre colaborarea cu procurorii în vederea deconspirării modalității de finanțare ilegală a partidelor de către condamnatul penal Ilan Șor, Arina Spătaru a cerut pază de corp.

Citește și: Procuratura Anticorupție și SIS, precizări despre împuternicirile „agentului sub acoperire” Arina Spătaru. Când i-a fost atribuită calitatea de „investigator sub acoperire”

„Decizia este luată de către procuror. Asta prevede Codul de procedură penală. Noi redirecționăm această solicitare, iar asigurarea pazei este făcută de către Ministerul Afacerilor Interne”, a spus directorul CNA.

Amintim că, pe 22 septembrie curent, ex-deputata Arina Spătaru a recunoscut că a colaborat cu oamenii legii în „dosarul finanțării ilegale a partidelor de către grupul criminal Șor”. Lidera ALDE a fost chiar la Șor în Israel și a primit bani pentru finanțarea partidului. Toți banii transmiși de Șor au fost documentați de organele competente, a dat asigurări Spătaru. De partea cealaltă, Șor a declarat într-o intervenție pe rețelele de socializare că ar fi finanțat ALDE cu peste un milion de euro.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md