17:23:10 25.02.2024
Stiri

Percheziții de amploare în nordul R. Moldova. Liderii locali și activiștii Partidului „Renaștere” au fost vizitați de oamenii legii: „Ei încearcă să ne scoată din cursa electorală”

Actualitate 04.10.2023 09:44 Vizualizări1654 Autor: Ziarul National
Percheziții de amploare în nordul R. Moldova. Liderii locali și activiștii Partidului „Renaștere” au fost vizitați de oamenii legii: „Ei încearcă să ne scoată din cursa electorală”
Poză simbol


Liderii locali și activiștii Partidului „Renaștere”, formațiune sprijinită deschis de Ilan Șor, s-au pomenit în această dimineață cu oamenii legii la ușă. Partidul din care fac parte Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, deputații reținuți într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a partidului din partea unui grup criminal organizat, reclamă un abuz din partea guvernării.

CITIȚI și Deputata Irina Lozovan, FĂRĂ imunitate parlamentară: Două milioane de lei pentru ca primarul de la Ocnița să părăsească PSRM și să adere la „Renaștere”. 50 de mii de dolari, transmise în parcarea de la „Metro”

„Niciun partid de opoziție nu a fost vreodată supus unei asemenea presiuni fără precedent. Ei încearcă să ne scoată din cursa electorală, pentru că partidul nostru reprezintă o amenințare reală la adresa regimului dictatorial al Maiei Sandu și al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Acest lucru nu ne va opri, vom continua să luptăm pentru renașterea Moldovei fără PAS”, se arată într-un comunicat al partidului prorus.

Citește și: Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii. Deputații Nesterovschi și Lozovan, care ar putea rămâne fără IMUNITATE, o acuză pe Maia Sandu: „A ales calea presiunii”

În această dimineață au loc percheziții la mai mulți membri ai partidului politic „Șansă”, care este succesorul Partidului „Șor”.

„Membrii și simpatizanții partidului „Șansă” din mai multe raioane ale republicii au fost treziți la miezul nopții și percheziționați. S-a întâmplat la câteva ore după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea adoptată abuziv de majoritatea PAS, care interzice participarea la alegeri a persoanelor afiliate lui Ilan Șor”, a declarat președintele formațiunii „Șansă”, Alexei Lungu.

Alexei Lungu a menționat că el și familia lui sunt filați zilnic de către angajații instituțiilor de forță. În acest context, el a catalogat aceste acțiuni ca fiind criminale și inadmisibile pentru un stat care se pregătește pentru integrarea europeană.

Organele de drept nu au venit, deocamdată, cu precizări vizavi de aceste percheziții.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md