05:17:49 16.04.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre cele 550 000 de euro, depistate într-o valiză la vama Sculeni: „Banii erau destinați pentru MITUIREA primarilor și alegătorilor. Sumele aruncate de Kremlin pentru a ajuta criminalii să preia puterea sunt inimaginabile”

Actualitate 10.10.2023 11:09 Vizualizări2142 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre cele 550 000 de euro, depistate într-o valiză la vama Sculeni: „Banii erau destinați pentru MITUIREA primarilor și alegătorilor. Sumele aruncate de Kremlin pentru a ajuta criminalii să preia puterea sunt inimaginabile”


Valiza burdușită cu 550 de mii de euro, care a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni asupra unui cetățean al R. Moldova, ar fi fost destinată mituirii primarilor și alegătorilor de către „gruparea criminală Șor”. Despre acest lucru a anunțat astăzi președintele Comisiei economie, buget și finanțe din Parlament, Radu Marian.

Kremlinul ar fi alocat sume imense de bani pentru a răsturna actuala guvernare, dar și a compromite parcursul european al R. Moldova.

Citește și: Asaltul valizelor cu bani. Un curier al lui Șor, lipsit de ȘANSĂ, a fost reținut la Vama Sculeni cu 550 000 mii euro. Banii ar fi fost destinați pentru succesorul Partidului „Șor”

Potrivit lui Marian, unii „comentatori și părerologi” de pe internet nu ar înțelege pericolul pentru democrație pe care îl reprezintă gruparea criminală Șor și partidele afiliate acesteia.

„Ei comentează de parcă totul ar fi normal, am trăi în buricul Europei lângă Elveția. Ei se fac că nu văd cum regimul de la Kremlin, grupările criminale și oligarhii fugari amenință democrația și suveranitatea R. Moldova. Ei se fac că nu înțeleg de ce finanțarea ilegală a partidelor de către grupări criminale și oligarhi este un pericol existențial. Un partid finanțat din astfel de surse va îndeplini doar interesele hoților care îl finanțează, și nu al cetățenilor”, a menționat Marian.

Deputatul este convins că Parlamentul a procedat corect atunci când le-a interzis candidaților cu statut de învinuit, bănuit, inculpat sau care au fost excluși din scrutinul electoral anterior, ca urmare a încălcării principiului finanțării ilegale, să participe la alegerile din 5 noiembrie.

Citește și: VIDEO // Noi INTERCEPTĂRI în dosarul finanțării ilegale a unor partide politice din R. Moldova: „Gata, ne-au făcut deja cartele de la Dubai, uăii! Fiecare primește pe card, iar cu banii nu ai treabă, nimic nu este înregistrat…”

„Parlamentul a fost obligat să acționeze săptămâna trecută, pentru a nu admite ca acești bandiți să-și bată joc de alegeri. Riscurile despre care vorbesc nu sunt ipotetice. Sunt lucruri reale, care se văd. Toți au văzut cum organele de drept au prins săptămâna trecută un individ cu o valiză plină cu 550 de mii de euro, bani destinați pentru mituirea primarilor și alegătorilor. Cu trei săptămâni în urmă, toți au văzut detaliile investigațiilor Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, care au arătat cu lux de amănunte cum gruparea criminală Șor, prin intermediul deputaților furați de la alte fracțiuni, încearcă să cumpere tot ce se mișcă în politica noastră”, a punctat Marian.

CITIȚI și VIDEO // Arina Spătaru, DETALII despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

Radu Marian susține că banii murdari ar fi puși la bătaie de Federația Rusă.

„Sumele pe care le aruncă Kremlinul pentru a ajuta grupările criminale să obțină voturi și puterea în republica noastră sunt pur și simplu inimaginabile. Modul lor de acțiune aduce aminte de cartelurile de droguri din America Latină și de traficanții de cocaină din SUA - sunt inventivi și stau pe munți de valută. Este foarte greu să oprești toate aceste fluxuri de bani ilegali. Ar fi extrem de greu și într-o țară din Vest, cu instituții de forță extrem de performante, nemaivorbind de R. Moldova, unde mai avem elemente corupte în sistemul de justiție”, a adăugat Radu Marian.

CITIȚI și INTERCEPTĂRI AUDIO // Ilan Șor discută cu „Adrian” bugetul pentru ALDE și dă indicații despre cum trebuie să activeze formațiunea politică proeuropeană: „Mâine vă transmit 100”

Fruntașul PAS a lăudat operațiunea prin care a fost deconspirată schema de finanțare a partidelor politice de către Ilan Șor.

„Știu că de multe ori e la modă ca organele de forță să fie criticate, dar vreau acum să-mi exprim aprecierea pentru modul profesionist în care au acționat în aceste investigații în ultimele luni. Au fost importanți în acest rol actualii și foștii funcționari, care au fost abordați de gruparea criminală, dar au refuzat banii lor murdari și au cooperat sub acoperire cu organele de forță. Criminalii trebuie să știe că nu sunt în siguranță nicăieri și că există oameni curajoși pete tot.

CITIȚI și VIDEO // Arina Spătaru, imagini NOI cu PUNGA plină cu dolari pe care ar fi primit-o de la Șor: „Este DISPERAT, nu s-a s-a așteptat la o asemenea lovitură. Avea angajamente față de OLIGARHII ruși, iar acum trebuie să plătească...”

Cei care în continuare sunt complici la activitățile criminale ale grupării Șor și ai altor oligarhi fugari trebuie să cunoașteți: unica șansă ca să scăpați de pușcărie este să depuneți autodenunț și să cooperați cu ancheta. Capii acestor grupări criminale se protejează pe ei. Nu vă lăsați folosiți de ei. Este absolut fundamental ca judecătorii să nu tergiverseze aceste investigații, de ei depinde, în primul rând, dacă hoții și fugarii vor ajunge după gratii”, a conchis Radu Marian.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md