01:24:31 21.04.2024
Stiri

Transfugul Nesterovschi este gata să COLABOREZE cu ancheta. Fostul socialist va rămâne în AREST la penitenciar, iar Irina Lozovan – arest la domiciliu

Actualitate 03.10.2023 16:59 Vizualizări1449 Autor: Ziarul National
Transfugul Nesterovschi este gata să COLABOREZE cu ancheta. Fostul socialist va rămâne în AREST la penitenciar, iar Irina Lozovan – arest la domiciliu


Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan vor române în arest – unul la penitenciar, iar altul la domiciliu. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, care a respins demersurile avocaților celor doi deputați, reținuți în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, de schimbare a măsurilor preventive.

Potrivit Curții de Apel Chișinău, rămâne în vigoare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie curent – 30 de arest în penitenciar pentru Alexandr Nesterovschi și 30 de arest la domiciliu pentru Irina Lozovan.

Iulian Paciurca, care îl reprezintă pe Alexandr Nesterovschi, a declarat că deputatul este deschis să colaboreze cu ancheta în limita posibilităților și că pledează nevinovat.

Citește și: Percheziții de amploare la șefii Partidului „Renaștere”, considerat unul dintre succesorii Partidului „Șor”, scos în afara legii. Deputații Nesterovschi și Lozovan, care ar putea rămâne fără IMUNITATE, o acuză pe Maia Sandu: „A ales calea presiunii”

Amintim că majoritatea parlamentară a acceptat joi, 21 septembrie, cererile procurorului general interimar, Ion Munteanu, de a încuviința ridicarea imunității deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Ulterior, cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe 23 septembrie, cei doi au primit câte 30 de zile de arest în penitenciar, respectiv la domiciliu.

Citește și: FĂRĂ IMUNITATE // Nesterovschi, „vândut” pentru 350 de mii de dolari și încă 5 000 de dolari „salariu” lunar pentru a îndeplini „alte atribuții în calitate de deputat”, în interesul lui Șor? Nesterovschi: „Jos alianța Dodon-Sandu!”

Alexandr Nestrovschi este bănuit de corupere pasivă - pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin intermediul altor persoane, de către o persoană cu funcție de demnitate publică, a unor bunuri ce nu i se cuvin pentru sine, pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale; acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă a concurenților electorali sau a participanților la referendum în modalitatea normativă, dar și pregătirea finanțării unui partid politic din surse interzise de lege, săvârșită în proporții mari.

CITIȚI și Deputata Irina Lozovan, FĂRĂ imunitate parlamentară: Două milioane de lei pentru ca primarul de la Ocnița să părăsească PSRM și să adere la „Renaștere”. 50 de mii de dolari, transmise în parcarea de la „Metro”

Irina Lozovan este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Mai exact, procurorii au documentat cazul în care Irina Lozovan și soțul acesteia, Pavel Gârleanu, i-au promis sume importante de bani primarului de Ocnița pentru ca acesta să părăsească Partidului Socialiștilor și să adere la Partidul „Renaștere”, noul proiect politic al Partidului „Șor”, interzis în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md