15:09:45 19.05.2024
Stiri

„Agentul sub acoperire” Arina Spătaru, candidatul ALDE la funcția de primar general al municipiului Chișinău: „Ion Ceban a luat Primăria Chișinău prin atac raider”

Actualitate 06.10.2023 12:38 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
„Agentul sub acoperire” Arina Spătaru, candidatul ALDE la funcția de primar general al municipiului Chișinău: „Ion Ceban a luat Primăria Chișinău prin atac raider”


Arina Spătaru, care a colaborat cu oamenii legii pentru demascarea schemei de finanțare ilegală a partidelor politice de către Ilan Șor, este candidatul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Fosta deputată a depus astăzi, 6 octombrie, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, dosarul de înregistrare în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei și lista persoanelor nominalizate la funcția de consilier municipal din partea ALDE.

Arina Spătaru a anunțat că misiunea echipei ALDE este dejucarea planurilor actualului edil, care includ sabotarea economică a Chișinăului, blocarea investițiilor, falimentarea serviciilor de livrarea a apei și căldurii, „acțiuni pe care Ceban le face în interesul Moscovei”.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, DETALII incredibile despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

Președinta ALDE a subliniat că „Ion Ceban sabotează R. Moldova chiar în inima republicii, în capitală”.

Citește și: Prima reacție a lui Șor, după Arina Spătaru l-a DECONSPIRAT. Politicianul fugar confirmă că FINANȚEAZĂ mai multe partide, dar a avut grijă să sublinieze că „nu este proiectul Kremlinului” și nu folosește bani rusești

O altă problemă majoră semnalată de conducerea ALDE este finanțarea din bugetul primăriei a partidului Mișcarea Alternativă Națională, fondat de către primarul Ion Ceban, deoarece membrii din conducerea formațiunii politice sunt angajați în cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

Citește și: VIDEO // Arina Spătaru, imagini NOI cu PUNGA plină cu dolari pe care ar fi primit-o de la Șor: „Este DISPERAT, nu s-a s-a așteptat la o asemenea lovitură. Avea angajamente față de OLIGARHII ruși, iar acum trebuie să plătească...”

„Ion Ceban a luat primăria Chișinăului prin atac raider, a încolonat aproape toți angajații primăriei pe lista partidului său și încearcă să ne convingă că așa arată un partid proeuropean. Ceban țipă ca din gură de șarpe că se teme de abuzurile Partidului Acțiune și Solidaritate, dar el acționează în primărie după aceleași metode. Cum să îl credem că este un gospodar de bună-credință pentru oraș, dacă șefii de direcții, șefii de întreprinderi municipale sunt membri în partidul creat de el? Cum să îl credem că administrează orașul în interesul cetățenilor, în timp ce el folosește bugetul municipal doar pentru a-și construi un partid politic cu oameni de buzunar? Cu banii noștri, el îi remunerează pe toți șefii din partidul personal, care ocupă funcții importante în administrația capitalei. Asta tot finanțare ilegală ar trebui să se numească și abuz în serviciu! Așa se procedează în Europa, Ioane?”, a acuzat președinta ALDE, Arina Spătaru.

Amintim că, pe 22 septembrie curent, ex-deputata Arina Spătaru a recunoscut că a colaborat cu oamenii legii în „dosarul finanțării ilegale a partidelor de către grupul criminal Șor”. Lidera ALDE a fost chiar la Șor în Israel și a primit bani pentru finanțarea partidului. Toți banii transmiși de Șor au fost documentați de organele competente, a dat asigurări Spătaru. De partea cealaltă, Șor a declarat într-o intervenție pe rețelele de socializare că ar fi finanțat ALDE cu 1,45 de milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md