07:54:37 21.05.2024
Stiri

Socialiștii anticipează noi PLECĂRI din fracțiune? PSRM propune DIZOLVAREA de urgență a Parlamentului R. Moldova

Actualitate 30.06.2020 11:00 Vizualizări5246 Autor: Ziarul National
Socialiștii anticipează noi PLECĂRI din fracțiune? PSRM propune DIZOLVAREA de urgență a Parlamentului R. Moldova Facebook


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că actualul Parlament al R. Moldova nu mai reprezintă voința poporului și din acest motiv trebuie dizolvat de urgență. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PSRM, Vlad Batrîncea, după ce deputatul socialist, Ștefan Gațcan, a aderat astăzi la grupul parlamentar „Pro Moldova”.

„PSRM îl condamnă pe trădătorul Gațcan, dar și pe proxenetul din afara R. Moldova, Plahotniuc. PSRM declară război acestor trădători, persoanelor corupte și va face tot posibilul ca acest Parlament să fie dizolvat. Doar curățarea Parlamentului prin dizolvare va permite cetățenilor să trimită alți oameni în Legislativ”, a precizat Batrîncea.

Citește și: Un deputat PSRM părăsește fracțiunea și aderă la „Pro Moldova”

De asemenea, socialistul spune că PSRM va pune presiune pe organele de drept, pentru ca acestea să investigheze presupusele acte de corupere a deputaților din Parlamentul R. Moldova.

Citește și: Cum își MOTIVEAZĂ Ștefan Gațcan plecarea din PSRM și aderarea la „Pro Moldova” lui Andrian Candu

„Vom scoate la suprafață multiplele cazuri de corupție, vom face presiuni asupra organelor de drept, pentru ca materialele pe care le dețin să ajungă în judecată. Cei care au corupt și cei care au fost corupți trebuie să răspundă în fața legii, iar acest Parlament urmează să fie dizolvat”, a amenințat Batrîncea.

Citește și: VIDEO // Gațcan le-ar fi spus colegilor săi că s-a încercat CORUPEREA sa. „Spunea că i s-a propus 500 000 de mii, valută. Cred că suma aceasta s-a TRIPLAT”

De menționat că actualul Parlament nu poate fi dizolvat, conform Constituției, în ultimele șase luni de mandat al președintelui R. Moldova. În schimb, spun reprezentanții PAS, Legislativul poate fi dizolvat dacă președintele Igor Dodon demisionează.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md