01:52:13 15.06.2024
Stiri

DOC // Cine sunt cei 14 deputați socialiști și comuniști care vor să-l salveze pe Stoianoglo: Sunt gata să jertfească până la 15 000 de lei pentru scoaterea din detenție a procurorului general suspendat

Actualitate 08.10.2021 12:14 Vizualizări5533 Autor: Ziarul National
DOC // Cine sunt cei 14 deputați socialiști și comuniști care vor să-l salveze pe Stoianoglo: Sunt gata să jertfească până la 15 000 de lei pentru scoaterea din detenție a procurorului general suspendat


Paisprezece deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au semnat și depus, astăzi, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru eliberarea din arest preventiv a procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Este vorba despre deputații Vladimir Voronin, Diana Caraman, Ivanna Koksal, Valeriu Muduc, Eduard Smirnov, Elena Beleacova, Elena Bodnarenco, Adela Răilean, Alla Darovannaia, Petru Burduja, Nicolai Rusol, Corneliu Furculiță, Svetlana Căpățină și Vladimir Odnostalko.Magistrații urmează să decidă astăzi dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, reținut marți-seară, va fi eliberat sau va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, așa cum solicită procurorul de caz Victor Furtună.

Majoritatea semnatarilor scrisorii de garanție participă la protestul din fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde a fost adus Alexandr Stoianoglo în cătușe.

CITIȚI și Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo și raționamentul pentru care solicită 30 de zile de AREST: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”

Potrivit legii, garanția personală constă în angajamentul în scris al unor persoane prin care depun bani și garantează comportamentul bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale.

Garanţia personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanţilor şi cu acordul persoanei în privinţa căreia se dă garanţia.

La prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată sume între 2 500 și 15 000 de lei.

CITIȚI și VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

CITIȚI și Stoianoglo a recunoscut de ce A PUS PUNCT în „dosarul KULIOK”: „Oamenii care fac așa lucruri trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”. Ce spune procurorul general despre „dosarul Bahamas”

Menționăm că unii dintre cei care au depus garanții pentru Alexandr Stoianoglo figurează în dosarul Bahamas, care se referă la spălarea a milioane de lei, bani priveniți din Federația Rusă care ar fi fost destinați pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md