06:53:42 03.12.2021
Stiri

DOC // Cine sunt cei 14 deputați socialiști și comuniști care vor să-l salveze pe Stoianoglo: Sunt gata să jertfească până la 15 000 de lei pentru scoaterea din detenție a procurorului general suspendat

Actualitate 08.10.2021 12:14 Vizualizări4711 Autor: Ziarul National
DOC // Cine sunt cei 14 deputați socialiști și comuniști care vor să-l salveze pe Stoianoglo: Sunt gata să jertfească până la 15 000 de lei pentru scoaterea din detenție a procurorului general suspendat


Paisprezece deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au semnat și depus, astăzi, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru eliberarea din arest preventiv a procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Este vorba despre deputații Vladimir Voronin, Diana Caraman, Ivanna Koksal, Valeriu Muduc, Eduard Smirnov, Elena Beleacova, Elena Bodnarenco, Adela Răilean, Alla Darovannaia, Petru Burduja, Nicolai Rusol, Corneliu Furculiță, Svetlana Căpățină și Vladimir Odnostalko.Magistrații urmează să decidă astăzi dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, reținut marți-seară, va fi eliberat sau va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, așa cum solicită procurorul de caz Victor Furtună.

Majoritatea semnatarilor scrisorii de garanție participă la protestul din fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde a fost adus Alexandr Stoianoglo în cătușe.

CITIȚI și Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo și raționamentul pentru care solicită 30 de zile de AREST: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”

Potrivit legii, garanția personală constă în angajamentul în scris al unor persoane prin care depun bani și garantează comportamentul bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale.

Garanţia personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanţilor şi cu acordul persoanei în privinţa căreia se dă garanţia.

La prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată sume între 2 500 și 15 000 de lei.

CITIȚI și VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

CITIȚI și Stoianoglo a recunoscut de ce A PUS PUNCT în „dosarul KULIOK”: „Oamenii care fac așa lucruri trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”. Ce spune procurorul general despre „dosarul Bahamas”

Menționăm că unii dintre cei care au depus garanții pentru Alexandr Stoianoglo figurează în dosarul Bahamas, care se referă la spălarea a milioane de lei, bani priveniți din Federația Rusă care ar fi fost destinați pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Paralelle 08.10.2021 13:49

Speram ça nu-l vor rapi pe procuror,doar asa métode sunt functionale in Moldova...Tipi din astia,probabil,l-au faut sa ajunga in asa situatie ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md