21:54:07 17.04.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre RETRAGEREA lui Dodon: „E o consecință a ÎNFRÂNGERII rușinoase la prezidențiale și parlamentare. El vrea să revină pe cal alb la PREZIDENȚIALE, dar alegătorii îi uită pe cei înfrânți”

Actualitate 18.10.2021 15:14 Vizualizări14185 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre RETRAGEREA lui Dodon: „E o consecință a ÎNFRÂNGERII rușinoase la prezidențiale și parlamentare. El vrea să revină pe cal alb la PREZIDENȚIALE, dar alegătorii îi uită pe cei înfrânți”


Socialistul Igor Dodon ar încerca să se replieze după înfrângerile suferite la alegerile prezidențiale și parlamentare, în speranța că ar putea candida pentru un nou mandat de președinte în 2024, dar șansele sale să revină în prim-planul scenei politice din R. Moldova sunt minime, chiar dacă va rămâne la „butoane” în ceea ce privește deciziile luate de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Evident e vorba despre o „repliere”, o consecință a înfrângerii rușinoase, categorice, a lui Dodon în alegerile prezidențiale și a PSRM - în parlamentare. Dodon se retrage sau, mai curând, i s-a recomandat să retragă în umbră, ca partidul să nu fie identificat doar cu el. Dar el rămâne șeful de facto al PSRM, funcția de președinte nu se elimină, ci doar se transferă la sediul „Asociației moldo-ruse a antreprenorilor”, care, la rândul ei, este o filială a Asociației oamenilor de afaceri din Rusia - Delovaia Rossia”, a menționat Nicolae Negru.

Citește și: Dodon se retrage din funcția de președinte al PSRM și RENUNȚĂ la mandatul de deputat: „Unii se bucură...”

În același context, editorialistul nostru susține că schimbările anunțate de Dodon în statutul PSRM înseamnă, de fapt, „SRL-izarea” PSRM.

Citește și: Dodon, declarații RĂZBOINICE la adresa guvernării, după ce a renunțat la mandatul de DEPUTAT. „Încă o să vedem noi cine pe cine, o să vedem la cine e mai tare…”. Socialistul și-a înregistrat o asociație și speră să revină la GUVERNARE

„Este vorba despre SRL-izarea PSRM. Schimbările nu adaugă un plus de democrație, cei cinci membri ai Consiliului, care va deveni un președinte colectiv, vor oficializa „indicațiile prețioase” ale lui Dodon și ale finanțatorilor săi de la Moscova. Faptul că PSRM nu va avea un președinte oficial e o practică nouă, a cărei efecte iarăși ar putea fi negative, ar putea genera rivalități suplimentare în cadrul partidului. Însă Dodon se teme să cedeze cuiva, fie și formal, „butoanele” administrative în partid, ca membrii de partid și simpatizanții să nu creadă cumva că președintele butaforic este real”, a punctat sursa citată.

Mai mult, Nicolae Negru afirmă că vor avea de lucru organele de drept, dar și Comisia Electorală Centrală, în contextul declarației făcute astăzi de Igor Dodon.

„Setea de răzbunare, dorința fierbinte de revenire la putere îi ghidează, iar prin intermediul acestei asociații conduse de Dodon, banii din Rusia for fi investiți în politica moldovenească. Aceste acțiuni „socio-umanitare” ar trebui să se numească ceea ce sunt - pomeni electorale. Probabil, Parlamentul, CEC se vor pronunța privitor la legalitatea unor asmenea acțiuni”, spune analistul politic.

Nicolae Negru nu exclude că Dodon ar fi făcut acest pas înapoi, pentru ca ulterior să revină în politica mare.

„Sigur, Dodon vrea să revină pe cal alb, va candida la prezidențiale, dar, retras în umbră, el riscă mult, alegătorii noștri îi uită repede pe cei înfrânți, cazuri de revenire spectaculoasă a unor politicieni „scăpătați” nu au fost înregistrate până acum. Nici miza lui pe alegerile parlamentare anticipate nu are bază reală, e o dorință puternică cu puține șanse de realizare”, a conchis editorialistul Ziarului NAȚIONAL.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md