05:49:21 14.06.2024
Stiri

PSRM ar putea fi scos în afara legii, iar Batrîncea&Co -cercetați pentru TRĂDARE de patrie. Procuratura a fost SESIZATĂ în legătură cu întrevederea socialiștilor cu „Edinaia Rossia”, partidul care a „autorizat toate crimele de război contra Ucrainei”

Actualitate 05.04.2023 13:14 Vizualizări2740 Autor: Ziarul National
PSRM ar putea fi scos în afara legii, iar Batrîncea&Co -cercetați pentru TRĂDARE de patrie. Procuratura a fost SESIZATĂ în legătură cu întrevederea socialiștilor cu „Edinaia Rossia”, partidul care a „autorizat toate crimele de război contra Ucrainei”


Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a sesizat astăzi Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu întrevederea de la Moscova a conducerii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) cu formațiunea lui Vladimir Putin, „Edinaia Rossia”, care a „susținut și autorizat crimele de război contra Ucrainei”.

„Consultările recente ale socialiștilor la Moscova urmează a fi aspru penalizate. Aceștia au purtat la 3 aprilie 2023 consultări politice cu partidul „Edinaia Rossia”, partidul de guvernământ rus, care a promovat, susținut și autorizat toate crimele de război contra Ucrainei. Motivul pentru care aceste acțiuni sunt pasibile de sancțiuni sunt foarte clare. Aflarea PSRM la Moscova în mijlocul unui război de agresiune îl face un partid „putinist”, străin de statul de drept și democratic. Dacă PSRM nu se dezice imediat și ferm de simpatiile sale față de statul care omoară civili pașnici și distruge orașele Ucrainei, validând narațiunile imperialiste ale lui Putin, CUB cere public demararea procedurilor legale prin care această organizație politică, PSRM, este scoasă în afara legii”, a declarat liderul CUB, Igor Munteanu.


Potrivit lui, purtând consultări politice cu partidul lui Putin, pe numele căruia a fost emis un mandat internațional de arest, deputații PSRM au încuviințat războiul rus de agresiune contra Ucrainei, împărtășind în fapt atrocitățile comise în această invazie sângeroasă.

„Deputații PSRM au cerut susținere și sprijin din partea partidului care a legiferat anexarea Crimeii și absorbirea așa-ziselor republici populare Donețk și Luhansk, părți din teritoriul suveran al Ucrainei, conform dreptului internațional. De asemenea, în anul 2022 „Edinaia Rossia” a votat unanim pentru anexarea altor patru regiuni ale Ucrainei - Donețk, Zaporijie, Kherson și Luhansk. Consultările politice s-au purtat cu cei care au cerut recunoașterea Transnistriei ca teritoriu al Rusiei,inclusiv deputați ruși cu un discurs extrem de agresiv: Artyom Turov și Alexei Tolstoi, dar și alți deputați incluși pe listele de sancțiuni internaționale ale SUA, Australia, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Japonia, Noua Zelandă, Uniunea Europeană, Ucraina, SUA”, amintește Munteanu.

Citește și: FOTO // Conducerea PSRM, întrevedere cu formațiunea lui Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de ARESTARE pe numele liderul de la Kremlin

Liderul CUB este convins că reprezentanții conducerii PSRM pot fi cercetați pentru trădare de patrie.

„Consultările purtate cu „partidul războiului” din Rusia în mijlocul unui război de cotropire contra statului vecin, Ucraina, poate fi echivalat cu „trădarea de patrie” și indică asupra unei complicități cu forțele ostile ale R. Moldova, care complotează deschis în scopul destabilizării și dezmembrării sale teritoriale. Nimeni nu poate evita asumarea unor consecințele în cazul în care sfidează regimul de sancțiuni internaționale, nici cei care au le-au provocat și nici cei care le ignoră, iar imunitatea legislativă nu poate fi folosită în alte scopuri decât cele care reflectă interesele naționale ale R. Moldova”, a conchis Igor Munteanu.


Stiri relevante

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md