01:20:27 20.07.2024
Stiri

Maia Sandu, despre întrevederea conducerii PSRM la Moscova cu formațiunea lui Putin, cea care a susținut și autorizat toate CRIMELE de război în Ucraina: „Vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea”

Actualitate 06.04.2023 09:34 Vizualizări2958 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre întrevederea conducerii PSRM la Moscova cu formațiunea lui Putin, cea care a susținut și autorizat toate CRIMELE de război în Ucraina: „Vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea”


Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt obligați să respecte interesele R. Moldova și cetățenilor ei, iar dacă vor comite acțiuni împotriva statului R. Moldova, atunci trebuie să-și asume și consecințele. Așa a comentat președinta Maia Sandu întrevederea conducerii PSRM cu partidul pro-Putin „Rusia Unită”, formațiunea care a susținut și autorizat toate crimele de război în Ucraina.

„Ce fac socialiștii de la PSRM este treaba lor, dar trebuie să țină minte că ei sunt cetățeni ai R. Moldova și sunt obligați să respecte interesul R. Moldova, în situația în care vor comite acțiuni care vin împotriva statului R. Moldova vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea pentru asta”, a declarat Maia Sandu pentru NordNews.md.

Solicitată să comenteze plecarea din PSRM și alăturarea unor deputați și primari din nordul republicii la „Mișcarea pentru Popor”, o structură creată în jurul Partidului „Șor”, șefa statului a condamnat traseismul politic, subliniind că „aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupere”.

Citește și: PSRM ar putea fi scos în afara legii, iar Batrîncea&Co -cercetați pentru TRĂDARE de patrie. Procuratura a fost SESIZATĂ în legătură cu întrevederea socialiștilor cu „Edinaia Rossia”, partidul care a „autorizat toate crimele de război contra Ucrainei”

„În istoria R. Moldova am văzut mai multe situații similare. În general, se poate întâmpla ca cineva să își schimbe preferințele politice, dar noi putem suspecta că aici e vorba de corupție pentru că am văzut în trecut și pentru că știm cum lucrează grupările criminale în R. Moldova, dar aceste lucruri trebuie dovedite și după asta sancționate. Președinția nu este instituția care poate să facă acest lucru, dar o poate face Procuratura, alte instituții ale statului și știm că se lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, pentru a combate acțiunile de corupere, dar încă e mult de lucru pe această parte. După mine, aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupție”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a sesizat ieri Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu întrevederea de la Moscova a conducerii PSRM cu formațiunea lui Vladimir Putin, „Edinaia Rossia”. „Dacă PSRM nu se dezice imediat și ferm de simpatiile sale față de statul care omoară civili pașnici și distruge orașele Ucrainei, validând narațiunile imperialiste ale lui Putin, CUB cere public demararea procedurilor legale prin care această organizație politică, PSRM, este scoasă în afara legii”, a declarat liderul CUB, Igor Munteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md