23:44:21 24.06.2024
Stiri

DOC // Zece PRIMARI au anunțat că PĂRĂSESC formațiunea lui Dodon și Batrîncea și aderă la „Mișcarea pentru Popor”

Actualitate 16.03.2023 13:27 Vizualizări3167 Autor: Ziarul National
DOC // Zece PRIMARI au anunțat că PĂRĂSESC formațiunea lui Dodon și Batrîncea și aderă la „Mișcarea pentru Popor”


Zece primari aleși pe listele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc formațiunea lui Igor Dodon și Vlad Batrîncea. Ca și în cazul deputatului Alexandr Nesterovschi, primarii aderă la „Mișcarea pentru Popor”, constituită în jurul Partidului „ȘOR”.

Potrivit unui document prezentat de „Mișcarea pentru Popor”, PSRM a fost părăsit de primari din raioanele Soroca, Cantemir, Sângerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia.

„Inițiativa „Mișcării Pentru Popor” a fost susținută anterior de alte câteva sute de aleși locali – primari, consilieri locali, municipali și raionali. În susținerea acestei inițiative a aderat miercuri, 15 martie, și deputatul independent Alexandr Nesterovschi, care astăzi deja este alături de popor, în stradă.

„Mișcarea pentru Popor” face apel către toate forțele de opoziție, atât cele parlamentare, cât și cele extraparlamentare, să susțină cerința legală a cetățenilor de a obliga guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă. În acest scop, astăzi deputații Partidului “ȘOR” au înregistrat un pachet de legi care face posibilă îndeplinirea cerinței poporului. Iar mii de oameni, majoritatea din municipiul Chișinău, s-au adunat în fața Parlamentului pentru a cere deputaților adoptarea acestor legi. Alte zeci de mii de cetățeni din întreaga țară au fost blocatți astăzi de regimul Sandu-PAS pentru a fi împiedicați să ajungă la mitingul de la Chișinău”, se arată într-un comunicat de presă al acestei mișcări.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md