06:12:32 14.06.2024
Stiri

Cum își MOTIVEAZĂ Ștefan Gațcan plecarea din PSRM și aderarea la „Pro Moldova” lui Andrian Candu

Actualitate 30.06.2020 09:50 Vizualizări3718 Autor: Ziarul National
Cum își MOTIVEAZĂ Ștefan Gațcan plecarea din PSRM și aderarea la „Pro Moldova” lui Andrian Candu moldpres.md


Deputatul Ștefan Gațcan se declară dezamăgit de felul în care coaliția PSRM – PD gestionează criza pandemică și din acest motiv a decis să se alăture grupului parlamentar „Pro Moldova”.

„Stimați concetățeni și alegători ai circumscripției electorale nr. 38 Hâncești! Sunt medic de profesie și toată viața am luptat pentru sănătatea pacienților, mamelor și copiilor. Mai bine de trei luni sunt deputat în Parlament. Nu am fost niciodată și nici nu sunt membru de partid, dar am acceptat această provocare cu o mare dorință de a pune umărul, cu modesta mea experiență, la dezvoltarea R. Moldova și sectorului sănătății.

Așteptările mele personale, dar și ale întregii societăți au fost foarte mari.

Citește și: Un deputat PSRM părăsește fracțiunea și aderă la „Pro Moldova”

Cu regret, în aceste câteva luni de parlamentar al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, constat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical și regret că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament.

Echipa PSRM a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului.

Cu tot respectul față de colegii din fracțiunea PSRM din Parlament, dar alegătorii circumscripției electorale Hâncești nu pentru asta mi-au acordat vot de încredere. Alegătorii din Hâncești au așteptări că vom avea curaj și vom lupta doar pentru interesul țării și a cetățenilor dar nu pentru rating politic. Nu vreau să dezamăgesc alegătorii mei. Vreau să continuu realizarea promisiunilor electorale și știu cum pot face asta! Dar constat că aceste promisiuni nu le voi putea realiza alături de echipa PSRM din Parlament”, a scris Gațcan pe Facebook.

De asemenea, medicul a explicat de ce aderă la „Pro Moldova”.

„Sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic „Pro Moldova” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin. Astfel, declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar „Pro Moldova”.

Sunt conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care nu vor ezita să curgă la adresa mea, dar rămân ferm pe poziții, nu voi ceda presiunilor și amenințărilor, voi rămâne fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegătorilor din circumscripția Hâncești iar alături de așa o echipă profesionistă precum este „Pro Moldova”, sunt sigur că vom putea realiza fapte bune pentru Moldova”, a punctat acesta.

De precizat că coaliția PSRM – PD are la ora actuală 49 de deputați. De partea cealaltă, grupul parlamentar „Pro Moldova” numără deja 15 parlamentari.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md