06:05:37 17.04.2024
Stiri

Deputații socialiști și comuniști, REVOLTAȚI că nu mai au nicio putere de decizie în Parlamentul R. Moldova. Nici președintele ședinței Smirnov nu a putut să îndeplinească indicațiile lui Batrîncea

Actualitate 26.07.2021 11:25 Vizualizări4813 Autor: Ziarul National
Deputații socialiști și comuniști, REVOLTAȚI că nu mai au nicio putere de decizie în Parlamentul R. Moldova. Nici președintele ședinței Smirnov nu a putut să îndeplinească indicațiile lui Batrîncea


Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a nu s-a soldat cu alegerea spicherului și vicepreședinților Legislativului, așa cum s-au așteptat deputații socialiști și comuniști. La solicitarea liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, Parlamentul se va întruni repetat pe 29 iulie, la ora 10.00. Acest lucru i-a nemulțumit pe comuniști și socialiști, care nu au putut să influențeze decizia noii majorități parlamentare.

„În numele deputaților PAS, venim cu propunerea de a anunța o pauză până joi. Deși Regulamentul Parlamentului prevede zece zile pentru constituirea fracțiunilor, alegerea organelor de conducere etc., noi propunem ca în zilele următoare să decidem asupra componenței nominale a comisiilor, președinții de comisie, vicepreședinții, secretarii, membrii Biroului permanent al Parlamentului și să revenim în ședință joi la ora 10.00”, a precizat Grosu.

Acest scenariu nu le-a convenit socialiștilor, care până nu demult au fost la guvernare și decideau totul în Parlament.

„S-a vorbit că Parlamentul trebuie să lucreze… Dvs. ați promis că noi vom lucra foarte activ. Ați convocat această ședință nu doar pentru a aduce la cunoștință platforma electorală a PAS. Noi am venit la ședința Parlamentului ca să muncim, ca să aprobăm organele de conducere și să trecem la examinarea subiectelor care sunt așteptate de societate. Pentru ce ne-ați chemat astăzi? Unde plecați, colegi? Ați convocat această ședință pentru ce? Pentru ca o persoană să aibă un discurs de 30-40 de minute (președinta Maia Sandu - n.r.)? Pentru asta a avut loc această ședință? Rușine!”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

Acesta a încercat să-i indice președintelui ședinței, socialistului Eduard Smirnov, să continue prima ședință. „Dle președinte al ședinței, noi suntem gata să facem declarații, conform ordinii de zi. Vă rugăm să permiteți fracțiunii noastre să anunțăm ce avem de anunțat”, a spus Batrîncea.

Smirnov s-a conformat, însă imediat i s-a atras atenția că ședința trebuie declarată închisă până joi.

„Stimați colegi, majoritatea noastră a decis să sfideze Regulamentul Parlamentului și a părăsit sala. Noi am rămas în minoritate. Dacă cineva vrea să facă declarații, atunci poftim…”, a anunțat Smirnov.

Totuși, acesta a revenit, după ce deputații PAS au început să părăsească sala de ședințe: „Se anunță pauză până joi, la ora 10.00”.


Stiri relevante
12.07.2021 09:10 9514 Nicolae Negru // Un PAS istoric?
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md