14:44:50 15.06.2024
Stiri

FARISEISM // Socialiștii lui Dodon solicită „asigurarea unor garanții ferme de pace pentru R. Moldova”, dar arată cu degetul spre guvernarea de la Chișinău și cea de la Kiev. PSRM nu pomenește niciun cuvânt de Rusia, care a încălcat ordinea MONDIALĂ

Actualitate 23.02.2023 17:30 Vizualizări2911 Autor: Ziarul National
FARISEISM // Socialiștii lui Dodon solicită „asigurarea unor garanții ferme de pace pentru R. Moldova”, dar arată cu degetul spre guvernarea de la Chișinău și cea de la Kiev. PSRM nu pomenește niciun cuvânt de Rusia, care a încălcat ordinea MONDIALĂ


„Partidul Socialiștilor cere asigurarea unor garanții ferme de pace pentru R. Moldova. Reglementarea transnistreană depinde în primul rând de R. Moldova, de soluția pe care Chișinăul o va aproba și oferi la masa de negocieri participanților și mediatorilor formatului „5+2”, se arată într-o declarație semnată de conducerea PSRM.

Socialiștii nu pomenesc niciun cuvânt de statul agresor Rusia și despre amenințările lansate la adresa R. Moldova de către oficialii de la Moscova, dar arată cu degetul spre guvernarea de la Chișinău și cea de la Kiev.

Citește și: Partenerul politic al PSRM din Rusia AMENINȚĂ R. Moldova cu extinderea „operațiunii speciale”. Guvernul Recean: „În relația moldo-rusă se va ține cont de evoluțiile legate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”


„Orice scenarii externe de escaladare militară în R. Moldova și, în primul rând, în regiunea transnistreană, sunt criminale în raport cu statul și cetățenii noștri. Din păcate, autoritățile de la Chișinău prea des ignoră opinia publică din propria țară și vociferează orbește declarații radicale care provoacă groază în rândul cetățenilor moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului.

Citește și: Dodon seamănă ISTERIE și sperie oamenii cu RĂZBOIUL. Socialistul arată cu degetul spre Maia Sandu și Joe Biden: „Pleacă astăzi la București, exact când toți spun că ceva urmează să se întâmple... Înseamnă că Maia Sandu a fugit”

Declarațiile președintelui Ucrainei despre disponibilitatea de a „ajuta” R. Moldova să rezolve definitiv problema transnistreană și reacția imediată a autorităților de la Chișinău, inclusiv a premierului (Dorin Recean n.r.), contrazic total consensul stabilit privind soluționarea exclusiv pașnică a problemei transnistrene, la masa de negocieri”, se arată în declarație.

Citește și: FOTO // TRĂDARE de PATRIE? Liderul PSRM, Vlad Batrîncea, întrevederi la Moscova cu susținătorii SEPARATISMULUI, sub steagul „novorusiei”

Formațiunea lui Igor Dodon solicită respectarea suveranității și statutului de neutralitate a R. Moldova, fără a scoate un cuvânt despre trupele rusești din Transnistria.

„Partidul Socialiștilor, care reprezintă o parte semnificativă a cetățenilor republicii, solicită autorităților moldovenești, tuturor vecinilor și partenerilor noștri să respecte suveranitatea, Constituția și statutul neutru al R. Moldova, precum și să se abțină de la acțiuni menite să implice R. Moldova în conflicte militare externe care duc la destabilizare politică în Moldova, punând în pericol viața și securitatea locuitorilor țării, a drepturilor lor fundamentale”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md