17:49:34 21.02.2024
Stiri

Parlamentul va dezbate PRIMA moțiune împotriva unui ministru din Guvernul Gavrilița

Actualitate 19.10.2021 16:40 Vizualizări1580 Autor: Ziarul National
Parlamentul va dezbate PRIMA moțiune împotriva unui ministru din Guvernul Gavrilița


Parlamentul R. Moldova se convoacă în ședință plenară joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 11:00.

Deputații urmează să examineze moțiunea simplă inițiată de Fracțiunea parlamentară a Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Citește și: Moțiune simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco. „Ministrul Justiției a regizat scenariul cu reținerea procurorului general Stoianoglo”

Socialiștii au invocat o pretinsă implicare a ministrului Litvinenco în reținerea procurorului general Alexandr Stoianoglo, dar moțiunea are șanse minime să treacă, întrucât PAS deține majoritatea parlamentară.

De asemenea, vor fi dezbătute mai multe proiecte de lege propuse spre aprobare în prima lectură. Printre acestea figurează proiectele pentru modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă, Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative, Legii privind regimul străinilor în R. Moldova, Legii cu privire la avocatură, Regulamentului Parlamentului.

În prima lectură va fi examinat și proiectul de lege pentru ratificarea amendamentelor la Contractul de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană de Investiții și la Scrisoarea de însoțire asupra Contractului de finanțare în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md