10:38:19 20.04.2024
Stiri

Ministrul Justiției, INDIGNAT de faptul că Marina Tauber a fost ELIBERATĂ din arest. „Lucrurile în sistemul de justiție sunt GRAVE, or încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor este un element de corupție”

Actualitate 18.10.2022 18:54 Vizualizări1728 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, INDIGNAT de faptul că Marina Tauber a fost ELIBERATĂ din arest. „Lucrurile în sistemul de justiție sunt GRAVE, or încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor este un element de corupție”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, este indignat de faptul că deputata Marina Tauber a fost astăzi eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Reprezentantul guvernării afirmă că, în cazul în care am fi avut o justiție corectă, atunci deputata Partidului „ȘOR” nu avea cum să fie în libertate.

„Decizia instanței de judecată prin care Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar vorbește încă o dată despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție. Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție.

Citește și: Deputata Marina Tauber, ELIBERATĂ din arest

Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element de corupție, care nu poate fi contestat”, a menționat Litvinenco, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Ministrul Justiției speră că procurorii anticorupție vor contesta decizia instanței de judecată.

„Presupun că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău și, deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, sper mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a conchis sursa citată.

De menționat că Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie curent și în aceeași zi a fost reținută. Ulterior, parlamentara a fost plasată în arest în Penitenciarul nr.13, unde a stat 54 de zile. Pe 14 septembrie, Tauber a fost eliberată din penitenciar și plasată în arest la domiciliu, iar astăzi – sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile.

Marina Tauber este bănuită de procurori de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „Șor”pentru primul semestru al anului 2022 prezentat la Comisia Electorală Centrală, precum și de acceptarea finanțării aceleiași formațiuni de către un grup criminal organizat în cadrul alegerilor locale anticipate din noiembrie 2021.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md