09:26:14 26.03.2023
Stiri

Moțiune simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco. „Ministrul Justiției a regizat scenariul cu reținerea procurorului general Stoianoglo”

Actualitate 14.10.2021 11:37 Vizualizări2760 Autor: Ziarul National
Moțiune simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco. „Ministrul Justiției a regizat scenariul cu reținerea procurorului general Stoianoglo” Telegraph


Deputații Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” au depus o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției și ministrului Sergiu Litvinenco.

Potrivit socialiștilor și comuniștilor, moțiunea simplă este motivată „de subordonarea politică” a justiției de către Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a făcut tot posibilul să subordoneze justiția. Se deschid dosare penale la indicația guvernării. Tot ce face acum PAS ne amintește de trecut, de perioada statului capturat. Ați înșelat așteptările electoratului. Ministrul Litvinenco a fost cel care a regizat scenariul cu reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo”, a declarat deputatul Vasile Bolea, care a dat citirii moțiunii simple.

Legea prevede că moțiunea simplă poate fi inițiată de un grup format din cel puțin 15 deputați și este adoptată cu majoritatea voturilor deputaților aleși.

Menționăm că Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea parlamentară, iar socialiștii au sărit în apărarea procurorului general care a refuzat să clarifice acuzațiile aduse mai multor deputați PSRM, în frunte cu Igor Dodon, în dosarele „Kuliok" și „Bahamas".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md