14:26:23 15.06.2024
Stiri

Stoianoglo ar fi gata să RENUNȚE la funcția de procuror general: „Din câte știu, el are planuri POLITICE, își face PARTID, devine lider”

Actualitate 07.10.2021 10:43 Vizualizări3422 Autor: Ziarul National
Stoianoglo ar fi gata să RENUNȚE la funcția de procuror general: „Din câte știu, el are planuri POLITICE, își face PARTID, devine lider”


Alexandr Stoianoglo ar fi gata să renunțe la funcția de procuror general, deoarece dânsul are alte planuri – să devină liderul unui partid politic, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care e aproape sigur că Stoianoglo nu va mai reveni la șefia Procuraturii Generale.

Citește și: Spicherul Igor Grosu admite că Stoianoglo vrea să se lanseze în POLITICĂ, iar din acest motiv s-ar victimiza. „El încearcă să facă dreptate unui BANDIT, Platon, în raport cu alt bandit – Plahotniuc. Am văzut „privet Slava…”

„Nu, nu cred (că va mai fi procuror general n.r.). Dar eu cred că nici domnul Stoianoglo nu are astfel de planuri. Eu din câte știu, el are planuri politice, își face partid, devine lider”, a spus Litvinenco aseară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

CITIȚI și Ministrul Justiției, după reținerea lui Stoianoglo: „Procuratura nu trebuie să asculte politicul. Dar nici să fie avocatul clanurilor oligarhice”

Potrivit ministrului Justiției, Stoianoglo a făcut „politică” în ultima perioadă.

Citește și: Procurorul suspendat Ruslan Popov, despre DEZVĂLUIRILE ce urmau a fi făcute de Stoianoglo înainte de reținere: Fratele președintelui interimar al CSM, participant la ședința CSP, ar fi anchetat în frauda bancară. Ar fi vizat și ministrul Justiției

„În ultima perioadă, cel puțin în ultima lună, Stoianoglo era mai mult politician decât procuror. El ieșea zilnic cu briefinguri, spunea minciuni mai ceva ca politicienii de genul lui Dodon. Dar dincolo de asta, evident că o persoană în raport cu care există atât de multe suspiciuni nu ar avea ce să caute în politică, dacă instituțiile statului și-ar face treaba”, a punctat Litvinenco.

CITIȚI și OFICIAL // Procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost REȚINUT pentru 72 de ore: Patru capete de acuzare pe numele acestuia. „A revenit statul capturat”

Amintim că Alexandr Stoianoglo, dar și adjuncții săi, au fost suspendați din funcție ieri, după ce pe numele procurorului general a fost pornită o urmărire penală pe patru capete de acuzare. Procurorul general suspendat a fost reținut pentru 72 de ore, iar acum se află în Izolatorul de detenție al Poliției capitalei.

Citește și: Dumitru Robu a fost desemnat la funcția de procuror general interimar, după reținerea lui Stoianoglo: „Este afectată imaginea instituției, iar personalul este demoralizat”

De menționat că la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, Maia Sandu l-a desemnat ieri pe Dumitru Robu în calitate de procuror general interimar.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md