03:12:16 16.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Dodon și-ar fi semnat SENTINȚA, după ce ar fi dat indicații să nu fie deschise 191 de secții de votare peste hotare: „Diaspora oricum va ieși la vot! Aceasta va fi cea mai crudă pedeapsă și SFĂRȘITUL lui Dodon”

Actualitate 23.06.2021 22:15 Vizualizări5585 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Dodon și-ar fi semnat SENTINȚA, după ce ar fi dat indicații să nu fie deschise 191 de secții de votare peste hotare: „Diaspora oricum va ieși la vot! Aceasta va fi cea mai crudă pedeapsă și SFĂRȘITUL lui Dodon”


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, ar fi dat indicații ca la alegerile parlamentare din 11 iulie curent să nu fie deschise 191 de secții de votare, așa cum a recomandat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Pentru că a procedat așa, va fi pedepsit dur de cetățenii moldoveni de peste hotare, consideră vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco.

Potrivit parlamentarului, deschiderea a 150 de secții de votare e o decizie mai bună decât 139 sau 146, dar este inexplicabil cum reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) s-au împotrivit din răsputeri să ofere acces la cât mai mulți moldoveni să voteze.

Citește și: CEC a IGNORAT hotărârea CSJ și a decis să deschidă 150 de secții de votare peste hotare pentru 1 000 000 de moldoveni din DIASPORĂ

„Sigur că 150 este mai bine decât 146. Cu atât mai mult este mai bine decât 139. Dar totuși. Cum poți chiar într-un asemenea hal să-ți bați joc de lege? Fapt confirmat deja prin deciziile ale instanțelor judecătorești definitive și irevocabile? Două instanțe au spus răspicat despre 191 de secții, așa cum a fost avizul MAEIE. Adică deciziile instanțelor judecătorești înseamnă doar patru secții în plus? Știu că este comanda lui Dodon aici. Iar Maxim Lebedinschi asemeni dârzului soldățel de plumb a executat-o. Presupun că într-o formă ultimativă. Și fără a se gândi ce urmează, atunci când Dodon nu va mai avea niciun buton la dispoziție. Bătaie de joc de oameni, de dreptul la vot al cetățenilor din diasporă, o încălcare de lege și o sfidare a bunului-simț. Nici cuvinte nu am...”, a comentat Litvinenco.

Citește și: DOC // Lista FINALĂ a secțiilor de votare deschise peste hotarele R. Moldova. Moldovenii din DIASPORĂ sunt așteptați pe 11 iulie curent la 150 de de secții electorale

Astfel, deputatul este convins că diaspora îi va da o lecție dură lui Dodon pe 11 iulie, așa cum s-a întâmplat și la prezidențiale.

Citește și: Dodon repetă OBSESIV că moldovenii de peste hotare NU trebuie să decidă soarta R. Moldova. Nu se poate împăca cu proporția voturilor din DIASPORĂ - 250 de mii de voturi în Occident și 45 - 50 de mii în Rusia și Transnistria

„Oricâte bețe în roate ar pune dodoniștii, diaspora oricum va ieși la vot! Iar Maxim Lebedinschi și gruparea sa socialistă din CEC vor răspunde pentru acest abuz. Iar cel mai prost lucru ce i se poate face este ca diaspora să iasă masiv la vot. Aceasta va fi cea mai crudă pedeapsă pentru Dodon și Lebedinschi. Va fi coșmarul lor. Și sfârșitul”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md