11:53:10 22.04.2024
Stiri

Ministrul Justiției, despre „ieșirea” lui Stoianoglo: „Avem de a face cu un funcționar ieșit din PEPENI, care a devenit o MARIONETĂ în mâinile marilor corupţi. Este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Vom demara acțiunile necesare”

Actualitate 04.10.2021 13:37 Vizualizări5716 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, despre „ieșirea” lui Stoianoglo: „Avem de a face cu un funcționar ieșit din PEPENI, care a devenit o MARIONETĂ în mâinile marilor corupţi. Este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Vom demara acțiunile necesare”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a câștigat funcția în urma unui „târg politic” cu Igor Dodon, iar acest lucru l-a recunoscut chiar astăzi, în cadrul conferinței de presă în care a acuzat toată lumea că ar vrea demiterea sa.

„Voiam să spun mai multe despre încercările disperate ale lui Stoianoglo de a bloca activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, capitol la care recidivează deja. Dar ieşirea sa penibilă din briefingul de azi necesită câteva comentarii, pentru ca opinia publică să înțeleagă că avem de a face cu un caz ieșit din comun (și un funcţionar ieșit din pepeni).

Citește și: Președinta CSP riscă să fie DEMISĂ. Aceasta ar obstrucționa examinarea sesizării deputatului Lilian Carp cu privire la „pretinse acțiuni ILEGALE comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”

În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu şi acesta este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Or, încălcarea dreptului la viață privată se admite doar în interesul urmăririi penale și nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deţine funcția de procuror general.

În al doilea rând, Stoianoglo a confirmat indirect că așa-numitul concurs pentru selectarea sa ca procuror general a fost trucat. Despre faptul că el va fi „alesul” se știa înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire și nu alegere și că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon.

Citește și: VIDEO, DOC // Detalii EXPLOZIVE din telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Procurorul general acuză din nou guvernarea: „Am devenit ȚINTA reprezentanților unor grupări criminale și politicieni”

În al treilea rând, iar asta e cel mai grav, Stioanoglo a recunoscut că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat „ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul-simţ (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar legea nu admite așa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.). Toate acestea sunt suficiente pentru cel puțin inițierea unei proceduri disciplinare. Dar poate și mai mult. Și vom demara cât de curând acțiunile necesare”, a punctat Litvinenco într-o intervenție pe Facebook.

Ministrul Justiției a adăugat că Stoianoglo ar fi „disperat”, pentru că va fi demis.

„Stoianoglo este disperat şi încearcă să se victimizeze. Dar el nu este victima politicului, așa cum încearcă să prezinte, dar al incompetenței și lipsei de verticalitate de care a dat dovadă. Avem în funcţie un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupţi şi hoţi, care au furat decenii la rând această ţară. Cetăţenii acestei ţări merită un procuror general care să apere legea, dar nu care să folosească legea pentru a se apăra pe sine”, a conchis ministrul Litvinenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md