07:54:09 08.12.2021
Stiri

Ministrul Justiției, despre „ieșirea” lui Stoianoglo: „Avem de a face cu un funcționar ieșit din PEPENI, care a devenit o MARIONETĂ în mâinile marilor corupţi. Este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Vom demara acțiunile necesare”

Actualitate 04.10.2021 13:37 Vizualizări5249 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, despre „ieșirea” lui Stoianoglo: „Avem de a face cu un funcționar ieșit din PEPENI, care a devenit o MARIONETĂ în mâinile marilor corupţi. Este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Vom demara acțiunile necesare”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a câștigat funcția în urma unui „târg politic” cu Igor Dodon, iar acest lucru l-a recunoscut chiar astăzi, în cadrul conferinței de presă în care a acuzat toată lumea că ar vrea demiterea sa.

„Voiam să spun mai multe despre încercările disperate ale lui Stoianoglo de a bloca activitatea Consiliului Superior al Procurorilor, capitol la care recidivează deja. Dar ieşirea sa penibilă din briefingul de azi necesită câteva comentarii, pentru ca opinia publică să înțeleagă că avem de a face cu un caz ieșit din comun (și un funcţionar ieșit din pepeni).

Citește și: Președinta CSP riscă să fie DEMISĂ. Aceasta ar obstrucționa examinarea sesizării deputatului Lilian Carp cu privire la „pretinse acțiuni ILEGALE comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”

În primul rând, Stoianoglo a trecut o linie roşie, folosind funcţia pe care o deţine în interes propriu şi acesta este un caz de corupţie şi trafic de influenţă calificat. Or, încălcarea dreptului la viață privată se admite doar în interesul urmăririi penale și nicidecum în interesul personal al individului care încă mai deţine funcția de procuror general.

În al doilea rând, Stoianoglo a confirmat indirect că așa-numitul concurs pentru selectarea sa ca procuror general a fost trucat. Despre faptul că el va fi „alesul” se știa înainte de începerea acestuia. Este clar că a fost numire și nu alegere și că această numire a fost rezultatul unui târg politic cu Dodon.

Citește și: VIDEO, DOC // Detalii EXPLOZIVE din telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Procurorul general acuză din nou guvernarea: „Am devenit ȚINTA reprezentanților unor grupări criminale și politicieni”

În al treilea rând, iar asta e cel mai grav, Stioanoglo a recunoscut că a beneficiat de favoruri din partea lui Platon, prin faptul că i-a solicitat „ajutorul”. Vorbim de o „favoare” oferită de un inculpat unui procuror general! Nu doar bunul-simţ (se vede clar că Stoianoglo nu-l mai are), dar chiar legea nu admite așa ceva decât în cadrul unor mecanisme procedurale (martor, expert etc.). Toate acestea sunt suficiente pentru cel puțin inițierea unei proceduri disciplinare. Dar poate și mai mult. Și vom demara cât de curând acțiunile necesare”, a punctat Litvinenco într-o intervenție pe Facebook.

Ministrul Justiției a adăugat că Stoianoglo ar fi „disperat”, pentru că va fi demis.

„Stoianoglo este disperat şi încearcă să se victimizeze. Dar el nu este victima politicului, așa cum încearcă să prezinte, dar al incompetenței și lipsei de verticalitate de care a dat dovadă. Avem în funcţie un procuror slab, numit ilegal, care a devenit o marionetă în mâinile marilor corupţi şi hoţi, care au furat decenii la rând această ţară. Cetăţenii acestei ţări merită un procuror general care să apere legea, dar nu care să folosească legea pentru a se apăra pe sine”, a conchis ministrul Litvinenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

v. pădureanu 04.10.2021 17:40

Ar fi ideal dacă acest ”justițiar” ar respecta legile, dar, el ca și cumnatul gribincea sunt plătiți de Fundația c. Adenauer - a se vedea Declarația de venituri ale actului ministrului injustiției.

Veteran-Echip 04.10.2021 23:47

Despre brifingul lui A. Stoianoglo se poate spune că el trage cu tunul în vrăbii, pentru că e disperat și total lipsit de minte. Dacă el vorbea doar de V. Morari - era totul OK. Dar el, folosind funcția pe care o deține, a divulgat corespondența privată a unor oameni care nu au nimic comun cu penalul și cu nimic nu au încălcat legea, în așa mod el săvârșind infracțiunea precăzută de art. 178, alin. (2) Cod penal R.M. Deci, el demonstrează că nu e jurist, sau că e un personaj dezechilibrat psihic, sau e agent-provocator care are ЗАДАНИЯ de a provoca haos în Țară. Pînă ce el nu trebuie demis, ci mai lăsat o vreme pentru că ieșirile lui publice, sunt operea ale prostiei.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md