01:53:28 21.04.2024
Stiri

Sergiu Litvinenco, PRIMA reacție după ce prim-ministra Gavrilița a demisionat. Ce spune Andrei Spînu despre DEMISIA Guvernului

Actualitate 10.02.2023 13:22 Vizualizări2190 Autor: Ziarul National
Sergiu Litvinenco, PRIMA reacție după ce prim-ministra Gavrilița a demisionat. Ce spune Andrei Spînu despre DEMISIA Guvernului


Ministrul în demisie al Justiției, Sergiu Litvinenco, consideră că prim-ministra Natalia Gavrilița, care acum câteva minute a demisionat, a făcut față provocărilor într-o perioadă foarte complicată pentru R. Moldova.

„Natalia Gavrilița a fost prim-ministru al Guvernului în cea mai complicată perioadă de la independență încoace. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere, Guvernul a făcut față provocărilor majore (criză pandemică, economică, energetică, tentativele de destabilizare a R. Moldova din partea forțelor dirijate din exterior și războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei), a pornit mai multe reforme, inclusiv sistemice, a fost constituit din oameni integri și a guvernat în mod democratic.

Citește și: VIDEO // Criză guvernamentală în R. Moldova. Prim-ministra Gavrilița și-a anunțat DEMISIA: „R. Moldova intră într-o fază nouă”

Și, desigur, Guvernul Nataliei Gavrilița este Executivul pe timpul căruia Republica Moldova a obținut statut de țară-candidat pentru integrare în Uniunea Europeană. Îi mulțumesc Nataliei pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut și îi doresc mult succes. Sunt mândru că am făcut parte din echipa Guvernului Natalia Gavrilița”, a scris Litvinenco într-o postare pe Facebook.

Și vicepremierul demisionar, Andrei Spînu, a venit cu o reacție. „Natalia Gavrilița, mulțumesc! Într-un an și jumătate, am văzut de toate, le-am trăit pe toate și le-am depășit pe toate. Sunt sigur că republica și-a recâștigat viitorul tocmai în această perioadă. Crizele ne-au făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru viitorul nostru european”, a scris acesta pe Telegram.

Vicepremierul Nicu Popescu, izolat la domiciliu după ce s-a îmbolnăvit de COVID, a scris că este onorat că a făcut echipă și a lucrat împreună cu Natalia Gavrilița pentru obiectivul comun de a aduce R. Moldova în Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md