03:45:18 16.04.2024
Stiri

Acuzații GRAVE la adresa lui Igor Dodon, care ar intenționa să „CUMPERE” peste 70 000 de voturi ale cetățenilor din Transnistria: „Avem informații certe că se vor plăti câte 25 de dolari pentru vot”

Actualitate 06.07.2021 16:05 Vizualizări5630 Autor: Ziarul National
Acuzații GRAVE la adresa lui Igor Dodon, care ar intenționa să „CUMPERE” peste 70 000 de voturi ale cetățenilor din Transnistria: „Avem informații certe că se vor plăti câte 25 de dolari pentru vot”


Socialistul Igor Dodon s-ar împotrivi ca reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) să aprobe, la fel ca în 2020, o hotărâre privind reglementarea modalității de transportare a alegătorilor la secțiile de votare deschise pentru locuitorii din stânga Nistrului, deoarece ar intenționa să cumpere peste 70 000 de voturi. Acuzații în acest sens au fost lansate astăzi de către vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Litvinenco, Dodon ar intenționa să pună la bătaie 1 750 000 de dolari doar pentru fraudarea votului cetățenilor din stânga Nistrului, pentru a se menține la putere.

„Vă spun de ce Dodon nu vrea să adopte o hotărâre, care să reglementeze clar și tranșant modalitatea de transportare a alegătorilor pentru 11 iulie. Avem informație certă, potrivit căreia Dodon vrea să cumpere 70 000 de mii de voturi. Se vor da câte 25 de dolari per fiecare vot. Acum se fac toate pregătirile în acest sens. Fiți atenți la cifra de 70 000 de voturi. Este cea mai mare fraudă care a existat în R. Moldova. Sunt practic 5% din voturile tuturor alegătorilor, care pot înseamna și șapte mandate de deputat pentru Dodon”, a precizat Litvinenco.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Câțiva polit-tehnologi ruși coordonați de FSB și-au făcut apariția la Chișinău. Aceștia ar pune la cale SCHEME de fraudare a alegerilor parlamentare anticipate. Ce prevede PLANUL elaborat de aceștia

Întrebat dacă poate să probeze informația respectivă, Litvinenco a făcut trimitere la persoanele care ar fi fost abordate de oamenii lui Igor Dodon.

„Avem informație certă de la persoane care au tangență cu oameni din regiunea transnistreană, cu care Dodon încearcă să pună la cale această fraudă, această cumpărare masivă de alegători. Este cea mai mare fraudă care ar putea să se întâmple în R. Moldova. Până acum, Dodon și Plahotniuc au cumpărat 16 000 de voturi în anul 2016, 38 000 de voturi în 2019 și 31 000 de voturi la alegerile prezidențiale din 2020. Acum se pune la cale cumpărarea a 70 000 de voturi. Avem oamenii care ne informează, iar probele trebuie să le caute instituțiile abilitate. Aceste instituții nu trebuie să permită această cumpărare de voturi în ziua de 11 iulie”, a punctat candidatul.

Citește și: VIDEO, FOTO // Unul dintre „polit-tehnologii” ruși, care ar fi fost trimis la Chișinău de FSB pentru ca să-i consilieze pe socialiștii lui Dodon în această campanie electorală, declarat INDEZIRABIL în R. Moldova. Acesta a fost surprins la Aeroport

Litvinenco a adăugat că PAS nu are nimic împotrivă ca la urne să se prezinte cât mai mulți oameni din regiunea transnistreană, doar că aceștia trebuie să voteze în mod conștient și liber.

„Dar nu putem tolera coruperea masivă a alegătorilor. Mă adresez altor membri ai CEC decât celor ai lui Dodon. Nu mai îndepliniți ce spune Maxim Lebedinschi, faceți ce trebuie, ce prevede legea și aprobați această hotărâre. Mă adresez și organelor de forță - aplicați legea pe 11 iulie și nu ascultați de ordinele ilegale ale ministrului Pavel Voicu și altor conducători. Peste câteva zile Voicu nu va mai fi ministru. Șefii mari din poliție vor fi schimbați. Noi nu vă cerem decât să aplicați legea.

Chiar dacă sondajele arată că avem o mare susținere, cumpărarea a 70 000 de voturi de către Dodon poate să ne distrugă viitorul. Hoții și-au unit toate eforturile pentru a nu lăsa PAS la guvernare. Ei vor face orice, pentru că se tem de judecata oamenilor, pentru că știu că dacă pierd vor fi dați pe mâna justiției și știu ce sentințe vor prime. Să nu-i lăsăm să câștige prin furt și să ieșim masiv la vot. Există riscul să nu ne ajungă cîteva mii de voturi ca să-i alungăm de la guvernare”, a conchis Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md