00:56:23 27.01.2023
Stiri

Inspectorii de INTEGRITATE și PROCURORII, cu ochii pe funcționarii care se plâng de FACTURI prea mari la gaz? „Prin astfel de postări LACRIMOGENE ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc… Se poate ajunge la CONFISCAREA averii”

Actualitate 15.01.2022 16:50 Vizualizări3322 Autor: Ziarul National
Inspectorii de INTEGRITATE și PROCURORII, cu ochii pe funcționarii care se plâng de FACTURI prea mari la gaz? „Prin astfel de postări LACRIMOGENE ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc… Se poate ajunge la CONFISCAREA averii”


Persoanele publice, care se plâng și publică facturile de mii de lei pentru consumul de gaze naturale, s-ar putea pomeni cu inspectorii de integritate și procurorii la ușă, deoarece în așa fel iese la iveală și metrajul imobilelor în care locuiesc.

„Dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea cu privire la facturi ar putea să le creeze tot lor un mare deserviciu. De ce? Foarte simplu. În loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor. Or, prin astfel de postări lacrimogene ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere.

Citește și: Ion Ceban și-a publicat FACTURA pentru gazele consumate în decembrie, dar a ezitat să spună câți metri are apartamentul său. Primarul general a ascuns și suportul acordat de Guvern: „E o situație gravă și tristă pentru toți cetățeni”

Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu „gazul”, a avertizat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Citește și: Șeful „Moldovagaz” și Ion Ceban, puși la RESPECT, după ce s-au plâns că le-au venit facturi mari la gaze: „Mătăluță ai un salariu lunar de 250 000 de lei și te-ai speriat? Ivan Ceban zice că e UJAS factura de 4 293,57 de lei…”

Predecesorul lui Litvinenco, actualul viceprimar al capitalei, Fadei Nagacevschi, a intervenit cu o replică tăioasă.

"Sergiu Litvinenco a decis să apere guvernarea prin a avertiza oamenii să nu publice facturile la gaz, pentru a nu atrage atenția ANI și a procurorilor. Altfel spus, domnul ministru a avertizat că mai bine ar fi ca oamenii să tacă și să rabde. Dacă vor comunica public cetățenii, ar putea fi persecutați. Aș fi vrut să-i tratez mesajul drept o consultație juridică de ministru, dar…

În speță, e vorba despre o prostie instituționalizată și o tentativă de obstrucționare a libertăților fundamentale. Într-un stat de drept, pentru un asemenea comunicat, ministrul Justiției și-ar da demisia. La noi, cu ei, măcar scuze publice de la domnul ministru de-ar urma sau o explicație demnă de ministru. Sper să analizeze esența celor scrise și ce semnale publice transmite", a scris Nagacevschi pe Facebook.

Cu acest prilej fostul ministru al Justiţiei a spus cât a plătit pentru gaze. "Ah da, apartament, două odăi, 69 m2, temperatura setată la 22, uneori 23 grade Celsius, pentru noiembrie-decembrie - 4 027,05 lei. E mult? Da.

Mai în glumă, mai în serios, cu așa tempouri de creștere a prețurilor, va fi necesar ca în declarația de avere la ANI să se introducă rubrica: plata pentru gaz, plata pentru benzină, poate și pentru produse alimentare", a conchis adjunctul lui Ion Ceban.

De menționat că printre cei care s-au plâns de facturi prea mari la gaze se numără și primarul general al capitalei, Ion Ceban, dar și directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

23.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Războiul din Ucraina...

20.01.2023 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Nebunia rusă

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md