11:03:33 04.08.2020
 
Stiri

Noul ministru de Interne vrea să scape de INCOMPETENȚII puși în funcție de Andrei Năstase. Ce se va întâmpla cu șeful IGP, cumătrul liderului PPDA

Social 15.11.2019 11:05 Vizualizări2602 Autor: Ziarul National
Noul ministru de Interne vrea să scape de INCOMPETENȚII puși în funcție de Andrei Năstase. Ce se va întâmpla cu șeful IGP, cumătrul liderului PPDA


Noul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, intenționează să-i demită din funcție pe șefii unor subdiviziuni numiți de predecesorul său Andrei Năstase, deoarece ar fi dat dovadă de incompetență. Totuși, acesta spune că nu vor avea loc epurări și că nu are intenția să se răzbune pe cineva.

„Nu am venit la minister ca să mă răzbun și să fac demiteri din funcții, dar nici nu vom tolera neprofesionalismul. Prioritar este restabilirea ordinii publice, elucidarea situației criminogene și siguranței în traficul rutier, astfel ca, în scurt timp, cetățenii să-și recapete încrederea în organele de poliție și să se simtă în siguranță. Totodată, cei care au demonstrat că sunt profesioniști, că știu cum să-și facă lucrul, vor activa în continuare. Cei care în această perioadă au demonstrat că sunt incompetenți, că nu-și pot îndeplini atribuțiile de serviciu, vor trebui să plece. În locul lor vor fi numite persoane integre și care cunosc cu exactitate care le este misiunea”, a declarat pentru deschide.md, ministrul Voicu.

Acesta a lămurit și soarta de mai departe a cumătrului lui Andrei Năstase, șeful Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, dar și a lui Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră.

„Dacă domnii Balan și Vasiloi se regăsesc printre cei care i-am menționat mai sus (necompetenți), desigur că vor trebui să plece. Totodată, la IGP vom identifica și numi o persoană competentă, care știe cum stau lucrurile și cum să gestioneze activitatea sistemului polițienesc”, a precizat acesta.

De menționat că, odată cu preluarea funcției de ministru de către Andrei Năstase, șefii mai multor subdiviziuni ai MAI au fost demiși, iar în locul lor au fost numite alte persoane. La IGP a fost numit Gheorghe Balan, la Poliția de Frontieră - Rosian Vasiloi, la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI - Vitalie Harea, la Inspectoratul Național de Investigații - Vasile Balica, la Inspectoratul Național de Patrulare - Victor Manole, la Inspectoratul General al Carabinierilor - Anatol Dănilă, iar interimatul la șefia de la Direcția de Poliție a mun. Chișinău a fost deținut de către Marin Garaz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md