13:57:18 23.04.2019
 
Stiri

Judecătoarea de la CSJ, acuzată de PDA că ar fi influențat invalidarea mandatului de primar al lui Năstase, a depus cerere de DEMISIE

Politică 12.07.2018 12:00 Vizualizări1883 Autor: Ziarul National
Judecătoarea de la CSJ, acuzată de PDA că ar fi influențat invalidarea mandatului de primar al lui Năstase, a depus cerere de DEMISIE Crime Moldova

Parlamentul urmează astăzi să aprobe cererea de demisie a judecătoarei Curții Supreme de Justiție (CSJ), Iuliana Oprea, dată fiind atingerea plafonului-limită de activitate de 65 de ani.

Președintele Comisiei juridice pentru numiri și imunități, Raisa Apolshi, a prezentat acest proiect de hotărâre în plenul Parlamentului. „Doamna Iuliana Oprea a depus cererea de demisie, care a fost aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii. Judecătoarea urmează să fie eliberată din funcție de Parlament, organul care a numit-o în această funcție”, a argumentat Apolshi.

Deputata liberal-democrată, Maria Ciobanu, a amintit că mandatul judecătoarei Oprea a expirat la 17 aprilie curent, dar între timp aceasta a continuat să „emită decizii”, inclusiv a examinat cererea de recuzare a completului de judecată Druță, Gafton și Burduh, care au decis ca mandatul de primar al lui Andrei Năstase să fie invalidat.

„Această judecătoare trebuie condamnată pentru încălcarea legislației în vigoare. Ea s-a expus pe marginea recuzării completului de judecători care a invalidat alegerile, chiar dacă îi era expirat mandatul”, a precizat Ciobanu.

„Comisia juridică examinează dacă e respectată procedura. Despre activitatea și atitudinea judecătorilor trebuie să se expună organele de drept”, a replicat Apolschi.

De menționat că liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a depus o cerere de revizuire la CSJ a deciziei de invalidare a alegerilor din capitală, „deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi”. Năstase spune că „în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile”.

„Printre acestea s-a depistat că la judecarea cererii noastre de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, dată fiind atingerea plafonului-limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Iuliana Oprea activează până în prezent și a judecat atât cererea noastră de recuzare, cât și alte cauze. Temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta am aflat ulterior”, spune Năstase în cererea de revizuire.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

exodumuser 12.07.2018 12:55

Prin Hotărârea nr. 193/10 din 17 aprilie 2018, se prelungește mandatul doamnei Iuliana Oprea, începând cu data de 18 aprilie 2018 pentru exercitarea activității de judecător al Curții Supreme de Justiție pînă la numirea în funcție a unui nou judecător de către Parlamentul Republicii Moldova. Nu duceţi lumea în eroare: https://magistrat.md/files/cariera_files/193-10.pdf

timofei 12.07.2018 13:06

cretinii din PPDA mai si practica amenintarea directa inclusiv prin intermediul facebook-ului... nu-i de mirare ca cineva poate sa nu reziste!

realist 12.07.2018 16:07

Ap asa. Pentru ca Nastase e dalbaiobshe, trebuie sa sufere toata tara

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md