11:25:32 20.04.2024
Stiri

Ghimpu REVINE în prim-plan, după ce PL a fost MARGINALIZAT în cadrul Blocului „ACUM”: „Nu au cum aduna toate voturile, pentru că și ei sunt copiii oligarhilor”

Partide/Comunicate 25.12.2018 09:25 Vizualizări2339 Autor: Ziarul National
Ghimpu REVINE în prim-plan, după ce PL a fost MARGINALIZAT în cadrul Blocului „ACUM”: „Nu au cum aduna toate voturile, pentru că și ei sunt copiii oligarhilor” facebook


Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a stat în umbră în perioada discuțiilor dintre PAS, PPDA, PLDM și PL în vederea consolidării forțelor proeuropene și unioniste la alegerile parlamentare, însă a ținut să intervină public, după ce a înțeles că Dorin Chirtoacă a fost marginalizat, iar Blocul „ACUM” le-a oferit liberalilor circumscripțiile din Găgăuzia, Rusia sau Transnistria.

„Debarcarea binomului Plahotniuc-Dodon se poate face adunând vot cu vot, blocul MUCA (ACUM inversat) nu are cum aduna toate voturile, pentru că și ei sunt copiii oligarhilor și multă lume nu va vota pentru ei. La fel, nu vor vota sau nu vor ieși la vot și 90% de unioniști, pentru că obiectivul nostru este UNIREA cu Țara-Mamă, România, cu atât mai mult că AD-ul (DA) i-a alungat public din PMAN pe unii unioniști, care voiau să protesteze și ei alături de „Platforma Civică”.

În concluzie și nu pentru prima dată consider că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare prorusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM...”, a scris pe Facebook, în ajunul Crăciunului, Mihai Ghimpu.

Potrivit președintelui de onoare al formațiunii, PL ar trebui să participe la alegeri de sine stătător: „Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu Blocul „ACUM”, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul „ACUM””.

Ghimpu mai crede că PL va accede în viitorul Parlament. „Nu vă orientați după sondajele lui Dodon-Năstase-Plahotniuc. Votați PL, UNIREA și doar UNIREA ne va scăpa de toți oligarhii și de toate chinurile aduse de cei care mănâncă fără niciun pic de rușine și ultima felie de pâine a celor care duc lipsa pâinii. Decizia „ACUM” de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidații săi, respingând înțelegerea cu președintele PL, Dorin Chirtoacă, nu exclude faptul că Blocul MUCA va face coaliție după alegeri fie cu PD, fie cu PSRM, numai să-și elibereze patronii, care i-au mandatat anume pentru acest lucru, investind în ei și foarte-foarte mulți euro. Da, Libertatea costă mult...”, a conchis Ghimpu.

De menționat că Dorin Chirtoacă a fost anunțat ieri de conducerea Blocului „ACUM” că deja au fost stabiliți candidații pe listă și în circumscripțiile uninominale. Liberalilor unioniști li s-a spus că pot pretinde doar la șapte circumscripții, inclusiv Briceni, Comrat, Transnistria, Rusia sau Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md