10:08:05 20.04.2024
Stiri

DOC // Ex-procurorul GENERAL interimar Robu ar putea fi tras la răspundere: „Este prima hotărâre a unei instanțe de judecată din istoria R. Moldova, prin care se constată fabricarea dosarului împotriva unui demnitar public și politician”

Actualitate 18.01.2023 14:28 Vizualizări2668 Autor: Ziarul National
DOC // Ex-procurorul GENERAL interimar Robu ar putea fi tras la răspundere: „Este prima hotărâre a unei instanțe de judecată din istoria R. Moldova, prin care se constată fabricarea dosarului împotriva unui demnitar public și politician”


Fostul primar general al capitalei și lider al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, solicită tragerea la răspundere a fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, după ce instanța de judecată l-a achitat și reabilitat în „dosarul parcărilor cu plată”. Chirtoacă îl consideră pe Robu, cel care l-a pus sub acuzare, vinovat pentru tot ce i s-a întâmplat din 2017 încoace.

Fostul primar a primit hotărârea motivată privind achitarea sa, iar acum a demarat un contraatac la adresa celor care l-au vrut la pușcărie pentru o faptă care nu a avut loc.

„Hotărârea motivata de achitare are 308 pagini. Încheierea prin care s-a constatat fabricarea dosarului - 14 pagini. Este prima hotărâre a unei instanțe de judecată din istoria R. Moldova, prin care se constată fabricarea dosarului împotriva unui demnitar public și politician. Judecătorul Alexandru Negru, pe care l-am criticat mult în acești cinci ani, a luat, totuși, o hotărâre în baza legii și a conștiinței. El a făcut ceea ce numim reformă. În toți acești ani, în loc să fiu auzit, au curs acuzații false la adresa mea. La fel au făcut nu doar oponenții, dar și concurenții politici proeuropeni. Rămâne să va uitați în oglindă, scuze nu cred că o să va cereți vreodată”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Citește și: DOC // S-a sfârșit CALVARUL pentru Dorin Chirtoacă? Fostul primar general a fost ACHITAT în dosarul parcărilor cu plată: „Instanța a constatat FABRICAREA dosarului și a incriminat Procuratura”. Procurorii vor CONTESTA decizia

Potrivit lui Chirtoacă, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, procurorul general interimar Ion Munteanu, dar și Sergiu Litvinenco, Natalia Gavrilița, Igor Grosu și Maia Sandu „au obligația de a răspunde instanței de judecată despre măsurile legale întreprinse împotriva lui Dumitru Robu și a celorlalți care mi-au fabricat prezentul dosar”.

„În mod normal, ar trebui să răspundă și la întrebarea de ce l-au pus de două ori procuror general interimar pe respectivul torționar. De ce nu am fost auzit, când i-am avertizat? Cine își asumă asuma răspunderea prin demisie? Cine va pune aceste întrebări, fără ca să bage gunoiul sub preș? Să ne înțelegem - acestea sunt astăzi metodele de lucru ale procuraturii, ceea ce este grav și periculos. Este de fapt un lucru sinucigaș pentru R. Moldova. Conducerea politică ascultă povești de la ei și este fentată, până când va fi înlocuită cu alta. Cam așa e cu mafia procurorilor și mafia în general. Fiecare zi de continuare a dosarelor penale fabricate de Plahotniuc și Dodon împotriva subsemnatului este, de acum încolo, pe conștiința actualei puteri. Dacă aș fi fost funcționar public și nu ar fi expirat mandatul - ar fi trebuit să revin la Primărie, de unde am fost scos ilegal pe 25 mai 2017”, a conchis Chirtoacă.

Anterior, Procuratura Anticorupție, instituție condusă de Veronica Dragalin, a menționat că va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia privind achitarea lui Chirtoacă în „dosarul parcărilor cu plată”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md