19:11:06 13.07.2024
Stiri

DOC // S-a sfârșit CALVARUL pentru Dorin Chirtoacă? Fostul primar general a fost ACHITAT în dosarul parcărilor cu plată: „Instanța a constatat FABRICAREA dosarului și a incriminat Procuratura”. Procurorii vor CONTESTA decizia

Actualitate 22.12.2022 17:39 Vizualizări3014 Autor: Ziarul National
DOC // S-a sfârșit CALVARUL pentru Dorin Chirtoacă? Fostul primar general a fost ACHITAT în dosarul parcărilor cu plată: „Instanța a constatat FABRICAREA dosarului și a incriminat Procuratura”. Procurorii vor CONTESTA decizia


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Mai mult, instanța ar fi constatat că dosarul a fost fabricat.

„Instanța de judecată, judecătorul Alexandru Negru, mi-a dat dreptate - am fost achitat. Însă nu este vorba doar despre aceasta, ci despre faptul că instanța a constatat fabricarea dosarului și a incriminat Procuratura: „s-au comis derogări de la principiul loialității administrării probelor și cel al aflării adevărului”.

Citește și: Dorin Chirtoacă RENUNȚĂ la șefia PL. „În semn de PROTEST, îmi depun mandatul de consilier municipal și renunț la calitatea de președinte al PL. Sunt sub o anchetă absurdă de cinci ani...”


Prin încheierea interlocutorie, instanța aduce la cunoștința șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, faptul că procurorii din subordinea sa, foști și actuali, se ocupă cu ilegalități și comit ei înşiși infracțiuni”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Chirtoacă, nevoit să demisioneze din cauza acestui dosar, spune că, în mod normal, cazul lui trebuie să facă parte din dosarului deschis „contra grupării criminale conduse de Plahotniuc, Dodon și Sor”, dar și „a procurorilor puși de ei”.

De cealaltă parte, Procuratura Anticorupție susține că va contesta la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

,,Procuratura Anticorupție informează că astăzi, 22 decembrie 2022, de către magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani, a fost pronunțată sentința prin care fostul primar al municipiului Chișinău, a fost achitat pe marginea acuzației de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 42 alin. (2), 326 alin. (3) lit. a) și de art. 324 alin (3) lit. a) și b) Codul Penal, în legătură cu neîntrunirea în fapte acestuia, a tuturor elementelor obligatorii a componențelor de infracțiune ce i s-au incriminat. Sentința nu este definitivă și irevocabilă, aceasta urmând a fi contestată de către acuzatorul de stat", se arată în comunicatul Procuraturii.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost acuzat de fapte de corupție și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. În același dosar a mai fost vizat fostul șef al Direcției Transport, Igor Gamrețki, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar și fostul viceprimar Nistor Grozavu, precum și omul de afaceri Alexandru Pincevski.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md