06:42:44 22.10.2021
Stiri

Ex-premierul Chicu s-a RĂZGÂNDIT în privința alegerilor anticipate, chiar dacă pentru provocarea acestora a DEMISIONAT: „Am rezervat în fondurile de intervenție 277 de MILIOANE de lei pentru VACCINARE. Nu altceva”

Actualitate 01.03.2021 16:42 Vizualizări1651 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Chicu s-a RĂZGÂNDIT în privința alegerilor anticipate, chiar dacă pentru provocarea acestora a DEMISIONAT: „Am rezervat în fondurile de intervenție 277 de MILIOANE de lei pentru VACCINARE. Nu altceva”


Fostul premier Ion Chicu și-a schimbat retorica în privința alegerilor parlamentare anticipate, deși pe 23 decembrie 2020 a demisionat, declarând public faptul că pleacă de la Guvern pentru a declanșa procedura de dizolvare a actualului Parlament.

„În Legea bugetului pentru 2021 am rezervat în fondurile de intervenție ale Guvernului 277,82 de milioane de lei pentru finanțarea unor cheltuieli urgente/extraordinare. Și aici aveam în vedere, în primul rând, situația pandemică și vaccinarea. Nu altceva”, a scris astăzi pe Telegram Ion Chicu, lăsând să se înțeleagă că resursele respective nu au fost planificate pentru organizarea alegerilor.

De asemenea, ex-premierul s-a referit și la „mega-ambițiile egoiste” ale unor politicieni.

„Această postare e cu cifre, dar nu e despre cifre. E despre oamenii care muncesc din greu ca țara să treacă cu pierderi minime această perioadă de maximă iresponsabilitate politică a altor oameni. Spuneam la sfârșit de decembrie că specialiștii din instituțiile statului știu cum și vor fi în stare să asigure sustenabilitatea bugetar-fiscală a țării pe o perioadă suficientă (în care unii politicieni să-și satisfacă mega-ambițiile egoiste).

Citește și: Premierul Ion Chicu a DEMISIONAT, iar MOȚIUNEA de cenzură a opoziției nu va mai fi discutată în Parlament:„Acum e absolut necesar să ne concentrăm pe realizarea obiectivului major – dizolvarea Parlamentului”

Datorită eforturilor agenților economici și cetățenilor contribuabili, dar și eficienței administrării fiscal-vamale, veniturile medii zilnice ale bugetului de stat în perioada ianuarie-februarie 2021 le-au depășit pe cele similare din anul trecut cu 17,4%, adică cu 23,4 milioane de lei mai mult încasați la buget în fiecare zi operațională. În total, în această perioadă veniturile au crescut cu 621 de milioane de lei. Față de ianuarie-februarie 2019, suma e mai mare de 1,3 miliarde de lei, adică peste 27%. Țara are cu ce achita facturile și poate redeschide iar șantierele investițiilor publice în infrastructură. Mulțumim agenților economici și cetățenilor contribuabili la buget!

Țara lucrează, oamenii sunt responsabili, statul R. Moldova poate face față provocărilor! Sper foarte mult „politicienii de pe val” să înțeleagă acest lucru și, cel mai important, să accepte această muncă și vrednicie a moldovenilor”, a mai scris Chicu pe canalul său de Telegram.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 01.03.2021 20:09

Sa-l vedem pe zeflemist cit mai repede demisionat si de cetatenia Romana.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md