16:59:20 22.03.2023
Stiri

Ex-premierul Chicu și bașcana Vlah, PRIMII care sar în apărarea Rusiei, după ce Maia Sandu a DEMASCAT planul Kremlinului „de a lua cu ASALT instituțiile statului”: „Maia Sandu, prin această sperietoare, vrea să instaureze o dictatură sângeroasă”

Actualitate 13.02.2023 12:11 Vizualizări2456 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Chicu și bașcana Vlah, PRIMII care sar în apărarea Rusiei, după ce Maia Sandu a DEMASCAT planul Kremlinului „de a lua cu ASALT instituțiile statului”: „Maia Sandu, prin această sperietoare, vrea să instaureze o dictatură sângeroasă”


Ion Chicu, fostul premier pus de socialistul Igor Dodon în fruntea Guvernului de la Chișinău, consideră că președinta Maia Sandu ar „abera” atunci când declară că Rusia pune la cale o lovitură de stat în R. Moldova, inclusiv prin „luarea cu asalt a unor instituții de stat de către persoane cu pregătire militară”.

„Eu nu cred că vreun om normal cu elementar discernământ poate crede aberațiilor Maiei Sandu… Gruparea criminală PAS și Maia Sandu vor prin această sperietoare să instaureze o dictatură sângeroasă în țară. Maia Sandu, tu vei răspunde pentru aceste fapte”, a amenințat Chicu într-o postare pe Facebook.

O poziție similară a fost exprimată și de bașcana Irina Vlah, la scurt timp după briefingul susținut astăzi de Maia Sandu.

„Luptând pentru a se menține la putere, Maia Sandu transformă R. Moldova în stat polițienesc. Asta este opinia mea după ce am ascultat briefingul de presă susținut de șefa statului. Frică, disciplină, supunere – acesta este mesajul pe care îl transmite, azi, poporului său instituția prezidențială. După declarațiile de azi, cetățenii nu vor avea dreptul – mai exact, le va fi teamă - să protesteze împotriva prețurilor insuportabile, a salariilor mici, a inflației. Pentru că acțiunile de protest cu subiect social, existențial vor fi „tălmăcite” de SIS -ul , controlat de șefa statului și de procuratura supusă politic ca acțiuni de destabilizare și amenințare la securitatea statului. Așadar, acoperindu-se cu tragedia din Ucraina, actuala guvernare se transformă PAS cu PAS într-o dictatură, care raportează partenerilor europeni „democratizare și modenizare”. Și răbdarea poporului are limită ca și puterea politică ajunsă pe mâna unor ne -patrioți. Există o limită peste care răbdarea încetează să mai fie o virtute...”, a scris Vlah într-o postare pe Facebook.
Președinta Maia Sandu a dezvăluit astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ce presupune planul Kremlinului de a prelua controlul asupra R. Moldova.

„Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectivul, datorită intervențiilor prompte ale instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie – decembrie 2022, Poliția și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și au oprit tentativele de violență. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică ce trebuia să provoace nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste violente. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara republicii pentru acțiunile cu caracter violent”, a dezvăluit Maia Sandu.

Aceeași sursă a precizat că materialele recepționate de la parteneri, inclusiv cele la care a făcut referire președintele ucrainean Volodimir Zelnski, conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegrului.


CITIȚI și VIDEO // Zelenski i-a prezentat Maiei Sandu documente SECRETE privind planul Rusiei de răsturna ordinea constituțională în R. Moldova: „Este un plan rusesc de a distruge situația politică în R. Moldova”

„Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control. În realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea „Șor” și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine, dar și pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc. Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună republica noastră la dispoziția Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca R. Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei”, a continuat Maia Sandu.

În context, președinta a cerut instituțiilor statului, inclusiv celor de securitate și de asigurare a ordinii publice, să dea dovadă de „vigilență maximă”.

CITIȚI și Precizările Președinției, în legătură cu declarațiile lui Zelenski. „Maia Sandu este în legătură permanentă cu liderii din țările europene. Folosim ajutorul partenerilor pentru a preveni orice tentative de subminare a statului”

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să adopte, în cel mai scurt timp, proiectele de lege care vor oferi SIS și procuraturii instrumentele necesare pentru a combate mai eficient riscurile la adresa securității republicii.

„Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova - elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale și toți cei care îi protejează pe aceștia - trebuie să fie trași la răspundere. Siguranța cetățenilor și securitatea republicii este preocuparea noastră principală și în continuare vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja statul și cetățenii, pacea și ordinea publică. Vreau să vă rog să rămânem vigilenți, să fim atenți și să credem informațiilor oficiale, pentru că cea mai agresivă formă de atac este atacul informațional. Încercările Kremlinului de a aduce violența în republica noastră nu vor reuși. Să păstrăm calmul”, este îndemnul adresat cetățenilor de către președinta Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 13.02.2023 14:41

Daca tot nu li se pune sarma in bot, kuliocarii si acolitii lor, slugi docile ale Kremlinului, se vor mai screme sa dezinformeze.

ulaan bataar 13.02.2023 16:11

„vre-un“ om nu exista in limba romana, ci vreun om. Gruparea criminala PAS este partidul de guvernamant, ales de oamenii normali din RM. Sunteti concurenti politici, atat. Nu dusmani. Cata ura! Ce limbaj! Ce crede I.C. ca poate omul normal , asta-i cu totul altceva. Omul normal are bun-simt. I.C. Nu are.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md