00:52:11 26.06.2024
Stiri

Ion Chicu vorbește despre „CEDĂRI inadmisibile” în negocierile cu rușii: „Să fi fost altă guvernare, atunci era „RĂSTIGNITĂ”… Creditul de anul trecut cu rușii, DINAMITAT de Maia Sandu, e floare la ureche în comparație cu ce a acceptat acum”

Actualitate 01.11.2021 16:37 Vizualizări8846 Autor: Ziarul National
Ion Chicu vorbește despre „CEDĂRI inadmisibile” în negocierile cu rușii: „Să fi fost altă guvernare, atunci era „RĂSTIGNITĂ”… Creditul de anul trecut cu rușii, DINAMITAT de Maia Sandu, e floare la ureche în comparație cu ce a acceptat acum” stiri.md


Fostul premier Ion Chicu susține că actuala guvernare ar fi făcut mai multe cedări în fața rușilor pentru a avea un nou contract de furnizare a gazelor naturale. Să fie fost altă guvernare care accepta un asemenea contract cu rușii de la „Gazprom”, atunci era „răstignită” politic și mediatic.

„Oricine altcineva (guvern) semna așa ceva cu rușii - era „răstignit” politic și mediatic de către adepții integrării europene. Au făcut praf din Acordul de Asociere și au anulat de facto angajamentul R. Moldova de a implementa Pachetul energetic III - condiție cu care precedentele guverne erau la propriu șantajate de către „partener”. De fapt, nimic nou sub soare. Cele mai mari cedări rușilor le-au făcut anume guvernările autointitulate proeuropene”, scrie Chicu într-o postare pe Telegram.

Citește și. DOC // O nouă AMÂNARE privind implementarea Pachetului energetic III. Vicepremierul Spînu promite că e ULTIMA amânare de acest fel. „Pe parcursul anului 2022, trebuie să rezolvăm chestiunea ce ține de DATORIA pe care o avem”

Acesta susține că, în anul 1999, R. Moldova, pentru niște datorii minuscule, le-a cedat rușilor activele principale și pachetul majoritar al „Moldovagaz”. „În 2013, le-au dăruit unicul aeroport internațional, iar acum s-a renunțat la reformele în sectorul energetic asumat în cadrul Acordului de Asociere cu UE. Rușii și-au scos pe deplin „pârleala” pentru călătoria Maiei Sandu la Kiev”, a adăugat Chicu.

Acesta îl critică pe vicepremierul Andrei Spînu pentru că ar fi acceptat o datorie de 280 de milioane de dolari pretinsă de „Gazprom”.

Citește și: Împrumutul rusesc, o CAPCANĂ? Rusia, „REȚINUTĂ” vizavi de Acordul de împrumut de 200 de milioane de euro, după ce din text au fost excluse punctele declarate neconstituționale. Chicu „Nu este exclus că NU vom primi acești bani”

„Unicul lucru bun e că în lunile de iarnă vom avea gaz de la „Gazprom”. Apoi, după luna mai, când Spînu și-a luat angajamentul să accepte datoria de un miliard de dolari al părții drepte (în protocolul semnat apare și o datorie cedată de „Gazprom” cândva unei firme „Factoring-finance” de circa 280 de milioane de dolari) vom vedea „ce-i cu gazul”. Și da, acordul de credit de anul trecut cu rușii (împrumutul de 200 de milioane de dolari n.r) dinamitat de Maia Sandu pe timpul când era în opoziție, era „floare la ureche” în comparație cu ce-a acceptat acum Maia Sandu fiind la putere. Este clar că „moldavskaia storona” (partea moldovenească n.r.) nu are cum îndeplini angajamentele asumate în acest protocol. Iar asta va face și mai complicate negocierile ulterioare cu „rossiiskaia storona” (partea rusă)”, a concluzionat Chicu.

CITIȚI și VIDEO pe înțelesul TUTUROR despre Acordul de împrumut cu Rusia: „Vom lucra doar să plătim DATORIILE la ruși”; „Moscova creează premise pentru desfășurarea rapidă de forțe militare și paramilitare pentru un eventual front de Vest contra Ucrainei”

De menționat că același Ion Chicu critica recent extrem de dur autoritățile că nu ajung la o înțelegere cu „Gazprom” în privința livrării gazelor, dar preferă să cumpere gaze mai scump din surse alternative.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md